Mindenki jobb mint maga a főnök egy munkahelyen?
Hogy van ez egy munkahelyen? bekerülési követelmények ami nélkül szóba se állnak veled, be se hívnak állásinterjúra: fluent english szakirányú diploma (pénzügy marketing közgáz) referencia 3-5 év releváns tapasztalat min. Ezzel rendelkezik itt mindenki de még a gyakornok lány is, ha nem rendelkeznének a küszöbön nem léphetnének át.
És akkor ott a főnök, az atyaúristen(nek hiszi magát).
Ő mit tud? Érettségi és slussz. Ennyit tud. Nyelvvizsga vagy nyelvtudás diploma referencia stb? Semmi. Ha azt mondod neki excel tábla azt mondja nem tud kínaiul.
Ha azt mondod neki irányadó mnb kamatláb azt mondja hát erre ott a pénzügyes ő ilyeneket nem tud...
Ez hogy van egy cégnél? Hogy épp a főnök az az ember, aki ha nem lenne főnök a küszöböt nem léphetné át? Takarítani esetleg felvennék. De ekkora pofával még annak se.
Ja állami cég. Nyilván a főnök se a képességei miatt ül a székében hanem mert jó segget nyalt.
Bár a jó nyalás is egy képesség de ezt a képességét speciel nem irigylem tőle.
Maradjunk annyiban, hogy neked, mint monitor előtt hőzöngő prolinak erről halvány segéd fogalmad sincs.
Abban az egyben egyetértek veled, hogy az állami cégeknél nagyon is jellező a politikai fonódás. De ez nem zárja ki, hogy jó vagy legalább elfogadható képzettségű is legyen a vezető egyidőben. És ha feltételezzük, hogy egy vezetőnek megvannak a kvalitásai ÉS a kapcsolatai is akkor én megértem, hogy inkább megy egy "kirobbanthatatlan" helyre kapcsolatok által ugyan olyan bércsomagért, mint a versenyszférában kapna, hiszen ott sokkal nagyobb lenne rajta a nyomás.
Meg aztán a valóságban a versenyszférában sem jut 50 vezető egy cégre, tehát hiába vagy te t ehetséges, bejutni nem igazán könnyű.
" De ez nem zárja ki, hogy jó vagy legalább elfogadható képzettségű is legyen a vezető egyidőben"
Elfogadható képztettség??? SEMMIFÉLE KÉPZETTSÉGE NINCS!!
Semmi!!!! Még egy szaros OKJ se, érettségi aztán slussz!
Ha olyan marha menő miért nincs 5 diploma a zsebében?
nekem a 20adrangú kis semmi alkalmazottnak is van kettő a zsebemben....
"kirobbanthatatlan"
A kirobbanthatatlan ugye azt jelenti hogy nyugodtan hibázhat semmi se fog történni max rákenik valami vétlen alkalmazottrra bűnbakként...
Mert ugye a versenyszférában ha hibázik komolyat mint a fosos macskát kivágják. Itt meg?
Semmi. Prémium ....
"Meg aztán a valóságban a versenyszférában sem jut 50 vezető egy cégre,"
Ott nem... de az állami szférában meg néha többen vannak a túlfizetett vezetők mint azok akiket vezetnek kis túlzással.... nem átlátszó ám....
Igazából kaptam már választ. Az hogy egyesek megmagyaráznák nekem hogy 1+1 az nem = 2 hanem 3 azt mindent elmond....
Akárki akármit mondhat nekem van igazam. Mondhat akárki akármit.
Én tudom miről beszél a kérdező. Valószínűleg a "melósok" meg azok, akik nem állami v magyar tulajdonosi körrel rendelkező cégeknél dolgoznak, egyáltalán nem látnak bele a nagyfőnök munkájába...Nem írom le mennyire nem volt halvány fogalma sem arról, hogy hogyan működik a cég, miből is él tulajdonképpen és hogyan kell egyáltalán kommunikálni a partnerekkel, mert úgysem hinné el senki. A szalagmunkás és a nyugati cégek dolgozói nem értik.
Magyarországon, magyar cégeknél igenis haveri (vagy rokoni)alapon és seggnyalás útján lehet előrelépni. Tudásra, tapasztalatra nincs igény. Ezért nem is nagyon tudnak fejlődni, csak addig maradnak talpon amíg az állam vagy a karib térségben élő tulajdonos injektálja a lóvét, mert nem is nagyon érdekli mi van a 25 ezredik cégében...Ezt csak az zavarja, akik a főnök helyett dolgoznak és a komplexusaiból adódóan még rá is száll a dolgozóra... Vagy beletörődsz, vagy váltasz. Sokan emiatt mennek külföldre dolgozni a diplomás rétegből.
"A szalagmunkás"
Azért én itt nem igazám szaalagmelós vagyok itt olya nnem is dolgozik. Én közgázt és külker végzett szakember vagyok backoffice pozícióban.... és sok dologba belelátok hidd el. És amibe belelátok már az is elég ahhoz hogy kiforduljon a gyomrom...
" Tudásra, tapasztalatra nincs igény"
Így van. Sőt mivel sok állami cégnél a vezető csak egy báb egy stróman így tán jobb is hogy nem ért semmihez még a végén rájönne hol is van....
"Akárki akármit mondhat nekem van igazam. Mondhat akárki akármit."
Persze, neked van igazad, te vagy a legokosabb a világon :D Az ilyen retardáltak nem viszik semmire az életben. NEKEM VAN IGAZAM, AKÁRMIT MONDASZ :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!