Ha van saját lakás, akkor mennyi nettó fizetés kell Bp-en a megélhetéshez?
"500E nettó alatt nem érdemes szerintem.
Persze ha neked élet hogy egy kőbányaival hörögsz a TV-re mikor parlamenti közvetítés van, akkor kevesebből is oké leszel."
istene, ti tényleg funkcionális analfabéták vagytok?
a kérdés nem az volt, hogy mennyi pénzből lehet spórolni, meg nyaralni, meg nagy lábon élni, hanem az, hogy mennyiből lehet megélni.
én sem 120-at költök egy hónapban, hanem masszívan többet, és mellette tudok takarékoskodni is, de ez nem a megélhetésem. abba ugyanis nem számolom bele, hogy elugrom nyaralni, hogy költök hobbira, bulira, meg egy csomó dologra, amire igazából nincs szükségem, de szeretem, és megengedhetem magamnak.
a megélhetés, az a renzsi, lakhatás, élelmiszer (normál, átlag minőségben), mezei ruházat.
minden más, amikor minőségi ételt veszel, enni és szórakozni jársz, márkás ruhát vásárolsz már a plusz, jó, ha megengedheted magadnak, de az már nagyon nem a megélhetés az már a luxus, tök jó, hogy van, de ha holnaptól nem lenne, akkor is meglennék, míg a rezsi, az alap kaja nélkül nem.
"Nem, akkor túlélnél."
Nem, a túlélés az az, hogy 18 fok van otthon télen, hogy a legminőségibb kaja ami a tányérodra kerül az a krumplis tészta, meg a zsíroskenyér, esetleg a parizer, hogy használt ruházatot vásárolsz.
Ez a túlélni kategória. Ismerek olyat, aki "ebben utazik", hidd el, 100-nál sokkal kevesebb pénzből megoldja.
Kajára napi 2 ezer forint hogyan jön ki? Sokallom. (havi 60 az napi 2 kb)
Mondjuk ha soha nem főzöl magadnak, nem kapsz szép-kártyát, üdítőt iszol és reggelire nem szendvicset eszel, hanem péksütit veszel, úgy lehet annyi akár.
Egyébként nettó 100 ezerből ki lehet jönni szerintem, bár megszorításokkal: nincs nasi, haverokkal kevesebb sör, új ruha csak akkor, ha szükséges, luxuscikkek minimálisan.
Én is saját lakásban élek, lakótárssal.
OKJ-k és egészségi gondok miatt fogy a pénzem jelenleg mondjuk.
Amúgy 40 ezer a rezsim, bérletet nem veszek jelenleg és nem is autózom annyit, hogy a benzin legyen ugyanennyi (bringa).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!