Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha van saját lakás, akkor...

Ha van saját lakás, akkor mennyi nettó fizetés kell Bp-en a megélhetéshez?

Figyelt kérdés

2017. aug. 23. 13:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"500E nettó alatt nem érdemes szerintem.

Persze ha neked élet hogy egy kőbányaival hörögsz a TV-re mikor parlamenti közvetítés van, akkor kevesebből is oké leszel."

istene, ti tényleg funkcionális analfabéták vagytok?

a kérdés nem az volt, hogy mennyi pénzből lehet spórolni, meg nyaralni, meg nagy lábon élni, hanem az, hogy mennyiből lehet megélni.

én sem 120-at költök egy hónapban, hanem masszívan többet, és mellette tudok takarékoskodni is, de ez nem a megélhetésem. abba ugyanis nem számolom bele, hogy elugrom nyaralni, hogy költök hobbira, bulira, meg egy csomó dologra, amire igazából nincs szükségem, de szeretem, és megengedhetem magamnak.

a megélhetés, az a renzsi, lakhatás, élelmiszer (normál, átlag minőségben), mezei ruházat.

minden más, amikor minőségi ételt veszel, enni és szórakozni jársz, márkás ruhát vásárolsz már a plusz, jó, ha megengedheted magadnak, de az már nagyon nem a megélhetés az már a luxus, tök jó, hogy van, de ha holnaptól nem lenne, akkor is meglennék, míg a rezsi, az alap kaja nélkül nem.

2017. aug. 23. 21:28
 12/16 anonim ***** válasza:
31%
Nem, akkor túlélnél.
2017. aug. 23. 21:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, akkor túlélnél."

Nem, a túlélés az az, hogy 18 fok van otthon télen, hogy a legminőségibb kaja ami a tányérodra kerül az a krumplis tészta, meg a zsíroskenyér, esetleg a parizer, hogy használt ruházatot vásárolsz.

Ez a túlélni kategória. Ismerek olyat, aki "ebben utazik", hidd el, 100-nál sokkal kevesebb pénzből megoldja.

2017. aug. 24. 09:21
 14/16 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem a tuleles ennél is kevesebb. Az az amikor mínusz 20 fokban a híd alatt próbálod az éjszakát átvészelni. Saját lakásban 18 fokon ehhez képest mennyország!
2017. aug. 24. 10:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Kajára napi 2 ezer forint hogyan jön ki? Sokallom. (havi 60 az napi 2 kb)

Mondjuk ha soha nem főzöl magadnak, nem kapsz szép-kártyát, üdítőt iszol és reggelire nem szendvicset eszel, hanem péksütit veszel, úgy lehet annyi akár.

Egyébként nettó 100 ezerből ki lehet jönni szerintem, bár megszorításokkal: nincs nasi, haverokkal kevesebb sör, új ruha csak akkor, ha szükséges, luxuscikkek minimálisan.

Én is saját lakásban élek, lakótárssal.

OKJ-k és egészségi gondok miatt fogy a pénzem jelenleg mondjuk.

Amúgy 40 ezer a rezsim, bérletet nem veszek jelenleg és nem is autózom annyit, hogy a benzin legyen ugyanennyi (bringa).

2017. aug. 24. 14:27
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha nem tudsz magadnak semmi hosszabb távú, de elérhető célt kitűzni, akkor csak túlélés. Értem, hogy nem éhezik, de attól függetlenül csak arról szól az élete, hogy hó végén még esetleg jut főtt kaja.
2017. aug. 24. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!