Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gimnázium mellett tudnék...

Gimnázium mellett tudnék annyi webfejlesztő tudást megszerezni, hogy az érettségi után részlegesen, de eltarthassam magam?

Figyelt kérdés

Tehát lehetséges-e 4 év alatt akkora webfejlesztő ismeretet összeszedni, napi szintű tanulás mellett, hogy az egyetem mellett munkát tudjak vállalni? (vidéken élek, inkább távmunkára van lehetőség) Esetleg junior webfejlesztőként. Illetve, ebből tudnám fizetni az egyetemet (akár diákhitellel), illetve a havi pár tízezres eltartásomat anyámnak? Esetleg albérletre?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2017. aug. 23. 00:40
1 2
 11/13 Hominida válasza:
100%

#8, ez attól függ. Amikor én elkezdtem a programozást tanulni, éveken át szinte minden nap, még más tárgyak rovására is azt csináltam, mert kedvem volt hozzá. Ha a kérdező rákap a webfejlesztésre, ő is belevetheti magát ennyire. Ha csak azért csinálja, mert valami munkát akar szerezni, akkor sem haszontalan, de lehet, hogy csak később lesz meg a munkavállaláshoz szükséges össztudása.

De egy webfejlesztőnek nem kell tudnia komplett rendszereket elkészítenie, egyedül. Részterületek is vannak ám, amelyben beilleszkedhet egy fejtesztőcsoportba. Az ilyesmi nem látható előre, de nem szabad azt a felfogást terjesztenünk, csak akkor lesz valaki használható, amikor már "mindent" megtanult. Ha így lenne, a mesterségek már régen kihaltak volna.

#10, ha majd fokozatosan elkészít egy igen dögös referenciamunkát, hobbiból, az lendíthet a társalgáson a leendő munkaadókkal.

2017. aug. 24. 17:46
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
11# Annak a referencia munkának nagyon dögösnek kell lennie :D
2017. aug. 24. 18:26
 13/13 anonim válasza:
2017. aug. 26. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!