Napvitorla kérdése:
Valójában mire jó a motivációs levél?
Figyelt kérdés
Elég sok helyen kérik már, de sosem értettem mi célból. Hisz, ha valaki állást keres nyilván sok helyre elküldi a CV-jét es nem feltétlenül azért, mert az a konkrét munkahely álmai netovábbja. Az ember szeretne jó munkahelyre kerülni, jó fizetésért, de ne kelljen már ezért össze-vissza jópofizni, hogy így-meg úgy a legfontosabb dolog számára a cég felvirágoztatása. Pláne, hogy minden jelentkezésnél ugyanazt kell írni, csak pepitaba. A cégek is, ha nem hülyék tudják, hogy egy jelentkező rengeteg helyre pályázik. Tehát mi értelme?2017. aug. 18. 22:00
1/14 anonim válasza:
Pontosan azért, hogy a magadfajtákat kiszűrjék és azok vegyék inkább fel, akik ténylegesen elkötelezettebbek a szakma, cég iránt.
2/14 anonim válasza:
A motivációs levél nem arról szól, hogy nyalni kéne a cégnek, teljes tévedésben élsz.
3/14 Estádio de Felchút válasza:
Az önéletrajznak és a motivációs levélnek egyetlen funkciója van: hogy behívjanak állásinterjúra.
Ha te nem akarsz motlevelet írni, te dógod. Ne írj.
4/14 anonim válasza:
Vannak a még frissek, soha sem, vagy keveset (kevesebbet mint te) csalódott, pofára ejtett emberek, olyanok akik még hisznek, tudnak hinni és bízni, akik elkötelezettek, szeretik azt amit csinálnak és hisznek benne vagy saját magukban, hogy ők fontos láncszemek, na nekik való a motivációs levél, más nem problémázik ezen, ez az elvárás és kész, kivágja csípőből. Vagy a fentiek miatt, vagy mert nem esik nehezére hazudni.
5/14 A kérdező kommentje:
Az elsőnek írnám, hogy szerintem elkötelezettnek lenni a szakma iránt, az nem ugyanaz, mintha a szóbajöhető cégek iránt érzek ilyet. Mert az nem hiszem, hogy ha mondjuk cukrász vagy, akkor minden azonos kaliberű cukraszdának, ahova jelentkezel azt írod, hogy minden vágyad náluk dolgozni. Mert nem a cégért, hanem a szakmad miatt szeretnél végülis valamelyikben elhelyezkedni. A motivácios leveleket meg fénymásolod és csak a neveket változtatod meg. Vagy az hihető, hogy valaki egyetlen helyre jelentkezik? Akkor nyugdíjas koráig várhat állásra.
2017. aug. 19. 00:27
6/14 A kérdező kommentje:
Mert a fair mégiscsak az lenne, hogy azt írnánk òszintén: "Azért jelentkezem az àllásra, mert cukrász végzettségem van és önök meg egy cukrászt keresnek. Semmi cécó, mert ez az igazság. És még beadtam pár cukrászdához a Cv-m, mert az motivál, hogy legyen egy jó állásom." Nem ez lenne az igazság?
2017. aug. 19. 00:33
7/14 anonim válasza:
De.
Kell a munkaerő ?, mert-ha igen akkor itt vagyok. Tiszta sor. Felvesznek, végzed a dolgod.
Én is az egyszerű megoldások embere vagyok, de hát látod, kellenek a csavarok, hogy megnehezítsék az ember dolgát.
8/14 anonim válasza:
Csak hangsúlyozni tudom amit előttem írtak.
A motivációs levél nem nem arról kell szóljon hogy jópofizol a cégnek hanem sokkal inkább arról, hogy bemutasd magad, a saját motivációd, saját tudásod. És pont arra, hogy ne csak "egy cukrász végzettségű ember" legyél a sok közül.
9/14 anonim válasza:
Ha nincs kedved fogalmazni, minimum száz letölthető van, csak magadra kell formázni. Az a lényege, hogy megmutasd mennyire jó csapatjátékos leszel, elhivatott vagy a szakmád iránt.
10/14 anonim válasza:
Rengetegszer van egy 5 soros hirdetés, azt sem írja melyik cég, de küldj motivációs levelet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!