Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan, aki ismeri a...

Van olyan, aki ismeri a jelenlegi szabályokat, és ki tudja számolni?

Figyelt kérdés
Közmunkásként dolgozok, a nettó fizetésem kerekítve 54.000 forint. Arra lennék kíváncsi, hogy ebben a hónapban 1 heti táppénzzel mennyi pénzt utalnak. Tehát lényegében 5 munkanap esik ki, és így 18 munkanapot dolgozok (ha jól számoltam, ebben a hónapban 23 munkanap van számomra, ugye a hétvégék nem számítanak bele). Nem tudom, hogy a fizetés hány százaléka jár közmunkások esetében táppénzkor.

2017. aug. 17. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:

Ismerem a jelenlegi szabályokat, pont ezért nem tudom kiszámolni.

Betegszabi jár vagy tp? Ha tp, üzemi, úti baleset? Ha nem üzemi, 50 vagy 60% a mértéke, mennyi a folyamatos biztosítási időd?

2017. aug. 17. 15:30
 2/9 A kérdező kommentje:
Táppénzen leszek, nem betegszabadságon. Műtét, illetve műtét utáni lábadozás miatt. Mit jelent az pontosabban, hogy folyamatos biztosítási idő?
2017. aug. 17. 15:39
 3/9 A kérdező kommentje:
Évenként van újrakötve a szerződésem a munkáltatónál, most márciusban kötöttem meg újra, de már az előző évben is volt szerződésem, tehát voltam biztosítva már akkor is.
2017. aug. 17. 16:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha 5 nap esik ki, akkor az nem tp, hanem betegszabadság, amennyiben nem üzemi baleset vagy terhesség miatt vagy keresőképtelen.
2017. aug. 17. 18:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor már végképp nem értem az egészet. Mindegy. Azt tudom, hogy az orvosomtól táppénzes papírt kell kérnem.
2017. aug. 17. 18:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Majd elválik, hogy mennyit utalnak, azt kész.
2017. aug. 17. 18:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Felét kapod a kieső időre.

54 000/23(ennyi munkanap)*18(ennyit dolgoztál) + 54 000/23*5(ennyit voltál beteg)/2 = VÉGEREDMÉNY

Te is dolgozzál meg a válaszért, számold ki!

2017. aug. 18. 08:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Hülyeség, amit írtál, mert már megkérdeztem. Azért köszi, hogy segíteni próbáltál.
2017. aug. 18. 10:58
 9/9 anonim ***** válasza:

attól, hogy te tp papírnak hívod, az még csak egy igazolás arról, hogy keresőképtelenség miatt nem mész munkába. Évi 15 munkanapra betegszabi jár (ha ennyire nem értetted, akkor biztosan nem voltál még beteg, tehát neked ez tuti betegszabi), és ezt is ez alapján a papír alapján kapod. A betegszabi bér jellegű jövedelem, 70%-a annak, mint amit akkor kapnál, ha dolgoznál, és ugyanazok a levonások terhelik.

Ha a nettód 54, oszd el néggyel, ez heti 13500. Három hétre ezt kapod, egyre meg a 70%-át.

2017. aug. 18. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!