Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A MÁV-nál tényleg ennyire...

A MÁV-nál tényleg ennyire nehéz a felvételi Mozdonyvezetőnek?

Figyelt kérdés

A közeljövőben lesz felvételi a MÁV-nál mozdonyvezető-gyakornoknak. Már el is küldtem az önéletrajzom, de tegnap majd le esett az állam olyanokat olvastam...

Igaz, hogy pl pontot vonnak le ha nem helyesen írod le a választ? Pl ha rossz helyre teszel vesszőt? Van valakinek hasonló rossz tapasztalata?

Mellesleg műtve van a gerincem az alsó csigolyáimban van 6 csavar. Ez kizáró ok lehet?

Mire lehet számítani az interjúztatás során? Milyen tesztek/kérdések lesznek?

Előre is köszönöm a válaszokat

2017. aug. 2. 12:33
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Lehet, hogy a válaszom nem lesz hasznos, mert nem saját tapasztalatból beszélek, de...

Amiket az évek során olvastam-hallottam, az alapján én meg sem próbálnám. Eleve protekció kell, ha meg ez nem is igaz, akkor is akkora a túljelentkezés, hogy csak a vasemberek maradhatnak bent.

Nem akarom elvenni a kedvedet, de ne legyenek illúzióid.

Egyébként helyesírási és vesszőhibákért tényleg buktatnak alsóbb szinteken is, például jegyvizsgálók esetében be kell tanulni a szolgálati utasítást és azt azt kell visszaadni szó szerint...

2017. aug. 2. 12:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szintén nem saját tapasztalatból beszélek, de pár éve megszállott vasútbuzerátorként utánanéztem a dolgoknak, illetve van több ismerősöm is a MÁV-nál.

Kezdjük ezzel: a gerincműtéted kizáró ok. Nagyon szigorú az orvosi vizsgálat, valamiért nekik megéri megválni a leendő munkavállalóik jókora százalékától még azelőtt, hogy a teszteket megírnák. Ha valamilyen csoda folytán mégis túljutnál...

F.1, F.2 szóról szóra bemagolása szintén valós, az erről terjedő városi legendák nem alaptalanok. Mindennap teszt az előző napi anyagból, ha megbuksz, fizetheted vissza a mozvezeknél akár milliós összeget is kitevő tanfolyamot.

Az utóbbi években rájöttek a vasútnál is, hogy a protekciós megoldás már nem buli, ugyanis kezdenek kihalni a régi vasutasok, ma pedig már nem egyértelmű, hogy ha valakinek az apja forgalmista vagy mozvez volt, akkor ő is az lesz. Talán az egyetlen kivétel pont a mozdonyvezetés, mert bár kell járműre is ember, de az túlnyomórészt FLIRT-re. Magánvasutaknál keresnek mostanában mozdonyvezetőt is (talán az AWT-nek láttam hirdetését úgy egy hete), az talán érdekelhet téged is.

Hogy konkrétan mikből áll a teszt, arra nyilván nem tudok válaszolni. Mindenesetre féksúlyszázalék-számítás 100, hogy kelleni fog.

2017. aug. 2. 13:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! :) kár hogy tényleg igaz a sok pletyka vagy legalábbis a fele
2017. aug. 3. 01:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Az orvosi alaklmasságiról nem tudok nyilatkozni, de a felvételit, tanfolyamot nehéznek nem mondanám. Egy segghülye ismerősöm most végezte el, folyamatosan panaszkodott, hogy milyen nehéz, pedig láttuk, hogy mit tanul és egyáltalán nem vészes... Szerintem próbáld meg
2017. aug. 4. 12:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az orvosi alkalmasságinál a pszichológiai tesztek, amik javarészt mérvadóak (Szondi -teszt, Moele-tábla, a reakcióidőt, és a monotóniatűrést elektromos eszközökkel mérik, van egy a4 oldal, ahol csak 2 betűt kell aláhúzni a sok közül...), nekem hármas bokatörés miatt 4 csavar, és egy lemez van a bal bokámban; és sikeresen átmentem a mozdonyvezetői eü vizsgán (kezdőként jelentekztem). Szóval ne add fel!
2017. aug. 15. 13:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Utolsó válaszoló.: küldtem egy Privát Üzenetet, ha időd engedi kérlek válaszolj rá! :) köszi
2017. aug. 16. 01:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Írtam!
2017. aug. 16. 12:32
 8/8 anonim válasza:
Heló! Engem fel vettek mindenfajta protekció és hátszél nélkül! A családomban eddig senkinek se volt köze a MÁV-hoz szóval ha erre vágysz egy próbát meg ér! Közel sem lehetetlen!
2018. jan. 31. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!