A MÁV-nál tényleg ennyire nehéz a felvételi Mozdonyvezetőnek?
A közeljövőben lesz felvételi a MÁV-nál mozdonyvezető-gyakornoknak. Már el is küldtem az önéletrajzom, de tegnap majd le esett az állam olyanokat olvastam...
Igaz, hogy pl pontot vonnak le ha nem helyesen írod le a választ? Pl ha rossz helyre teszel vesszőt? Van valakinek hasonló rossz tapasztalata?
Mellesleg műtve van a gerincem az alsó csigolyáimban van 6 csavar. Ez kizáró ok lehet?
Mire lehet számítani az interjúztatás során? Milyen tesztek/kérdések lesznek?
Előre is köszönöm a válaszokat
Lehet, hogy a válaszom nem lesz hasznos, mert nem saját tapasztalatból beszélek, de...
Amiket az évek során olvastam-hallottam, az alapján én meg sem próbálnám. Eleve protekció kell, ha meg ez nem is igaz, akkor is akkora a túljelentkezés, hogy csak a vasemberek maradhatnak bent.
Nem akarom elvenni a kedvedet, de ne legyenek illúzióid.
Egyébként helyesírási és vesszőhibákért tényleg buktatnak alsóbb szinteken is, például jegyvizsgálók esetében be kell tanulni a szolgálati utasítást és azt azt kell visszaadni szó szerint...
Szintén nem saját tapasztalatból beszélek, de pár éve megszállott vasútbuzerátorként utánanéztem a dolgoknak, illetve van több ismerősöm is a MÁV-nál.
Kezdjük ezzel: a gerincműtéted kizáró ok. Nagyon szigorú az orvosi vizsgálat, valamiért nekik megéri megválni a leendő munkavállalóik jókora százalékától még azelőtt, hogy a teszteket megírnák. Ha valamilyen csoda folytán mégis túljutnál...
F.1, F.2 szóról szóra bemagolása szintén valós, az erről terjedő városi legendák nem alaptalanok. Mindennap teszt az előző napi anyagból, ha megbuksz, fizetheted vissza a mozvezeknél akár milliós összeget is kitevő tanfolyamot.
Az utóbbi években rájöttek a vasútnál is, hogy a protekciós megoldás már nem buli, ugyanis kezdenek kihalni a régi vasutasok, ma pedig már nem egyértelmű, hogy ha valakinek az apja forgalmista vagy mozvez volt, akkor ő is az lesz. Talán az egyetlen kivétel pont a mozdonyvezetés, mert bár kell járműre is ember, de az túlnyomórészt FLIRT-re. Magánvasutaknál keresnek mostanában mozdonyvezetőt is (talán az AWT-nek láttam hirdetését úgy egy hete), az talán érdekelhet téged is.
Hogy konkrétan mikből áll a teszt, arra nyilván nem tudok válaszolni. Mindenesetre féksúlyszázalék-számítás 100, hogy kelleni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!