A cukrász tényleg rossz szakma?
Cukrásznak szeretnék továbbtanulni, de a magyartanárom, az osztályfőnököm, és anyukám nagyon le akar beszélni róla.
A terveim azok lennének, hogy leérettségizek, és kimegyek külföldre dolgozni(de ez még egy 50%-os esélyt sem ér el) Bár még nem angolt tanulok(hanem németet) meg szeretnék tanulni előtte azt is anyanyelvi szinten.
Mellesleg az iskolát is szidják ahova akarok menni, mert hogy én nem odaillő vagyok, ilyenek.
Nekem ez az álomszakmám, mindig is szerettem sütni. Csak lassan már addig emésztem magam ezen, míg beletörődök és elmegyek olyan szakmára amit utálni fogok.
Szerintetek nekem kéne változtatnom, vagy menjek el cukrásznak?
1. szakmám cukrász, lenyomtam benne több mint 3 évet.
Ha engem kérdezel baromi gyorsan felejtsd el az egészet és a vendéglátás közelébe ne menjél
hogy miért?
- ebben a szakmában nem úgy van h letelik a 8 óra aztán vége. Addig maradsz amíg meló van.
- Te akkor dolgozol amikor más pihen. Nem egy családbarát szakma, és a társasági életnek is keményen keresztbe tud tenni.
- szezonban nemegyszer a heti 60 óra volt az alap, és akkor én még annyira nem panaszkodhatok mert a heti 2 nap szabadnapom megvolt. De nem nagy buli elmenni melózni hajnalban, este hazaesni, épp arra van erőd h fürödj meg vacsizz...
- piros nap nincs, hétvége nincs (v legalábbis elhanyagolható mennyiség)
- nyáron megdöglesz a melegben, egész nap szakad rólad a víz
- amennyit meló van ebben a szakmában ahhoz képest a fizetés röhejes. ja és az az alap h minimálra vagy bejelentve a többit meg kapod zsebbe
A cukrász nem szakma!
Feleségem bármelyiket lekörözi, jobb tortát süt, mint egy gyémántdiplomás cukrász.
Igazából más szakmára még nem nagyon gondoltam.
Szerintetek mi az a szakma amit megérné kitanulni, és jól fizet?
"A cukrász nem szakma!
Feleségem bármelyiket lekörözi, jobb tortát süt, mint egy gyémántdiplomás cukrász."
Figyu, lehet az asszony simán hazudik, és igazából cukrász, téged meg jól hülyének néz. Ha félvér gyereketek lesz, szerintem kezdj el gyanakodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!