Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Én vagyok a HR-es és ma nettó...

Én vagyok a HR-es és ma nettó 430-ért vettünk fel programozót más területről való diplomával. Vélemények?

Figyelt kérdés

Parázsvitám volt a cégnél ma erről.

Nyílt egy üres pozíció egy Java programozó helyre. Nem junior. Volt több jelentkező, többek között egy huszonéves gyerek akinek nincs mérnökinformatikus diplomája csak egy gazdasági de a kolegák szerint akik a szakmai interjút csinálták, bombabiztos tudása van. Hivatalosan még nem dolgozott, ez lesz az első munkahelye de a saját projektjei amiket referenciának hozott, azt mondták, hogy kérdés nélkül levert mindenkit. Mellette voltak BME-s és OE-NIK-es végzősök. Kolegák azt mondták hogy szerintük olyan komplexitásúak a projektjei, hogy a többi jelentkező nem tudta volna azokat magától megcsinálni.

Személyisége introvertált de nem ilyen autista. Jófej de inkább magának való. Lehet vele beszélni.

Jött a kérdés, hogy milyen fizetési igénye van. Nettó 450 + caf. Nettó 430-ban egyeztünk meg úgy, hogy ebben bennevan a caf.

Menedzsment és a szakma egyértelműen mellette volt. Menedzsmentnek a személyisége tetszett nagyon, határozottan tudta magát előadni.

Szerintetek ez nem sok egy kezdőnek? Én soknak tartom.

2017. aug. 1. 16:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Valljuk be, a HR szakmai szempontból legtöbbször kb. lófäszt se tud. Csak felteszi az általános kérdéseket és feljegyzi a válaszokat, esetleg kérdez váratlant, hogy hogyan reagál rá a jelentkező és kész. Szerintem ha nem értesz valamihez, akkor hagyd arra, aki ért hozzá és ne próbálj meg okoskodni.
2017. aug. 2. 21:49
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"Valljuk be, a HR szakmai szempontból legtöbbször kb. lófäszt se tud."

Szoktam interjúztatni, már technikai interjún.

A legutóbb kiírt pozíciónál, kérte a HR-es, írjak neki pár kérdést, amivel előszűrheti a jelölteket, de csak olyat, amire a jelölt tud olyat válaszolni, amivel elmondja eddig kb mikkel foglalkozott (???).

Írtam neki, erre felhívott, hogy légyszi magyarázzam is el neki (már a HR-es kollégának), mert neki amúgy erről fogalma sincsen.

Aznap kicsit csalódtam a cégben ahol dolgozok.

Viszont az eddigi interjúimból kiindulva, máshol is ez megy. Azóta simán azt mondom, vagy tudunk interjúzni telefonon, vagy nem érdekel az állás, mert simán nincs időm ilyen első-második körös bohóckodásra elmenni személyesen még városon belül se. (Ezt nem mondom már el nekik, szerintem azért érzik ők ezt maguktól is)

2017. aug. 2. 22:31
 13/19 Estádio de Felchút ***** válasza:
91%

A háeres kollégának üzenem, hogy töltse már le azt a kettőbekúrt Hays Salary Guide 2017-et, ha már háeres.

430 kafival az 400k nettó, szép summa, de ez a trend. A szakembert meg kell fizetni.

2017. aug. 3. 01:28
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha a pályázó hobbiprojektjei által megszerzett valós és piacképes tudása felette van a munkaerőpiacon már több éve jelen lévő, de fiatal munkavállalókénak, akkor nem

"effektíve kezdő". Ezt józan paraszti ésszel is megmondaná Pistabácsi a tanyáról.

Legfeljebb munkahelyi helyes magatartásban lehetnek hiányosságai, de szakmai szempontból semmiképp sem kezdő. És ez igaz bármilyen képzettségre, nem kell hozzá informatikusnak lenni.

Ha ezt egy HR-es nem képes belátni, akkor szakmájának alját képviseli.

2017. aug. 3. 08:44
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem mind1, hogy hány év tapasztalata van ha képes elvégezni a szenior pozíció feladatait. Szenior emberért pedig ez nem sok szvsz ezen a területen. Esélyes, hogy ugródeszkának használja a céget és 1-2 éven belül megy máshová, több pénzért. Persze nyilván ez számotokra lényegtelen, hiszen úgysem fizetnétek neki 600 nettót 2 év múlva, mivel a többi kolléga is csak sokkal kevesebbet keres. Szóval vagy megszokja a fizetését, vagy lelép. A leírásodból ítélve inkább ambiciózusnak tűnik és az utóbbi feltételezhető.
2017. aug. 3. 10:27
 16/19 anonim ***** válasza:

"nem hivatalos, sosem dolgozot még, tehát effektíve kezdő."

Ez a dogma az internet világában felnőtt generációknál már kiment a divatból. Miért kellene másnak dolgozni ahhoz, hogy valamit jól megtudjon csinálni?

A papír elveszíti az értékét a magánszektorban. Ha otthon felhúzok egy házat, aztán jelentkezem kőművesnek és megmondom, hogy papírom nincs, de itt a ház, amit én csináltam 2 év alatt nulláról, akkor fel fognak venni.

2017. aug. 3. 10:39
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem értem. Te magad is leírtad, hogy a pozícióra nem kezdőt kerestetek, illetve azt is írtad, hogy a srác hozott jó referenciákat, tehát ő maga sem kezdő. Mindennek ellenére a végén megkérdezed, hogy a pénz nem sok e egy kezdőnek.
2017. aug. 4. 20:00
 18/19 anonim válasza:
20%
lol
2017. szept. 8. 08:28
 19/19 szonata ***** válasza:
Valóban te nem vagy HR-es és a helyesírásod nagyon kifogásolható.:-(
2018. jún. 6. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!