Én vagyok a HR-es és ma nettó 430-ért vettünk fel programozót más területről való diplomával. Vélemények?
Parázsvitám volt a cégnél ma erről.
Nyílt egy üres pozíció egy Java programozó helyre. Nem junior. Volt több jelentkező, többek között egy huszonéves gyerek akinek nincs mérnökinformatikus diplomája csak egy gazdasági de a kolegák szerint akik a szakmai interjút csinálták, bombabiztos tudása van. Hivatalosan még nem dolgozott, ez lesz az első munkahelye de a saját projektjei amiket referenciának hozott, azt mondták, hogy kérdés nélkül levert mindenkit. Mellette voltak BME-s és OE-NIK-es végzősök. Kolegák azt mondták hogy szerintük olyan komplexitásúak a projektjei, hogy a többi jelentkező nem tudta volna azokat magától megcsinálni.
Személyisége introvertált de nem ilyen autista. Jófej de inkább magának való. Lehet vele beszélni.
Jött a kérdés, hogy milyen fizetési igénye van. Nettó 450 + caf. Nettó 430-ban egyeztünk meg úgy, hogy ebben bennevan a caf.
Menedzsment és a szakma egyértelműen mellette volt. Menedzsmentnek a személyisége tetszett nagyon, határozottan tudta magát előadni.
Szerintetek ez nem sok egy kezdőnek? Én soknak tartom.
Nem sok. Volt évfolyamtáram, barátom még nem fejezte be az egyetemet, még 2 éve lenne hátra (jelenleg passzív), de már hasonló fizetésért dolgozik. Igaz OE-NIK-en tanul, de még diplomája sincsen és talán félév releváns tapasztalata volt, az is kimerült webshop készítésében amiből fenntartotta magát. Őt is a home project-ei miatt vették fel alig 1 évvel ezelőtt.
Ha nem érné meg az árát akkor nem vették volna fel ilyen fizetéssel, és igaz, alig 1-2 órányi repülőútnyira innen a sokszorosát megkeresheti. Skandináv országokban 1,5-2 milliós fizetések sem ritkák, fogadni mernék, hogy a kérdésben szereplő alanyunk sem fogja sokáig ezt a fizetést sem tolerálni és vagy emeli a fizetését a céged vagy tovább áll (szerintem csak kell neki valami rendes hely a CV-be). És teljesen igaza lesz
Mikor értitek már meg, hogy nem az a kérdés, hogy mások mit tartanak soknak, hanem az, hogy a cégnek megéri-e annyiért fizetni egy munkaerőt.
"Menedzsment és a szakma egyértelműen mellette volt. Menedzsmentnek a személyisége tetszett nagyon, határozottan tudta magát előadni. "
Tetszik érteni? :)
Továbbá HR-esként:
- Nem írjuk ki az internetre, publikusan, érintetteknek teljesen felismerhetően, hogy mennyit keresnek a kollégák. Ez alap. Ha én lennék a főnököd és ezt látnám és ráismernék akkor holnap reggel már csak leadnod kéne a cuccaidat
- A huszonéves nem gyerek
- A "kolegák" helyen "kollégák".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!