Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondoltok a külföldön...

Mit gondoltok a külföldön dolgozó magyarokról?

Figyelt kérdés

2017. júl. 20. 07:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%

"a legtöbb kint élő magyarban sokszor nagyobb hazaszeretet van "

Csakhogy azt honvágynak hívják.

Hazaszeretet meg van itthon is, kint is, nem kell hasonlítgatni, statisztikázni.

2017. júl. 20. 10:35
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

"Ott sincs kolbászból a kerítés, ismerőseim nettó 400-500-at keresnek, de egy kétméteres lyukban élnek, ez nem élet, nemtudom mi a jó ebben nekik."

Ja azok akik nyelv nélkül mennek, aztán panaszkodnak, hogy miért nem beszélnek mindenhol magyarul...vagy aki képtelen alkalmazkodni, és nem tenni akar, hanem csak van magának, majd azt gondolja, hogy magától a sült galamb a szájába esik. Érdekes én 3 éve élek Németországban, bérlek egy 80 nm-es lakást, itt a családom, van két autóm és nincsenek megélhetési gondjaim, holott csak sima 3 műszakos gyári munkás vagyok....valóban nincs kolbászból a kerítés, de azért igencsak jobban lehet élni. Már, ha valaki akar is tenni érte, nem csak nyavajog...

2017. júl. 20. 10:38
 13/18 anonim ***** válasza:
64%

"Ott sincs kolbászból a kerítés, ismerőseim nettó 400-500-at keresnek, de egy kétméteres lyukban élnek, ez nem élet, nemtudom mi a jó ebben nekik."

Megint valaki, akinek fogalma sincs a témáról, de szajkózza a hülyeségeket.

Ha valakinek nincs normális szakmája, nem tudja a nyelvet, arra igaz, de ök MO-on még ennyire sem jutnának.

Nekem - meg a páromnak - mérnöki diplomája van, ennek megfelelö munkát végzünk (Németországban, ha

érdekes valakinek), és van egy nagy házunk (kifizetve, hitel nincs), mindkettönknek saját autó, félretett pénz a késöbbiekre, és emellett napi 8 órát dolgozunk, nem pedig 12-16-ot, mint MO-on a legtöbben, viszont meg is kapjuk a fizetést minden hónapoban pontosan. Igaz, 6 éve élünk itt, de eszünkben sincs visszamenni MO-ra nyomorogni és közben rosszindulatú, buta, írigy emberek közt élni.

2017. júl. 20. 10:52
 14/18 anonim ***** válasza:
86%
Pontosan. Bár nekem is van szakmám, mégsem abban dolgozom, ahhoz felsőfokú német kéne, de nem tartok még azon a szinten. Addig marad a gyári munka. Mégis megélünk belőle, tisztességesen neveljük a gyerekünket és nekünk sincs eszünk ágában se visszamenni. Ezeket a téves infókat olyanok mondják, akik kimennek, dolgoznak pár hónapot, majd visszamennek, mert nem boldogultak, képtelenek a nyelvet tanulni, így hát minden rossz, mert nem tudnak kommunikálni se a munkában, se a hétköznapokban. Nem értenek egy szerződést, nem tudnak egy bankszámlát egyedül nyitni se pl. Ilyenkor előadják, hogy fúúú itt sincs kolbászból a kerítés.
2017. júl. 20. 10:57
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
És ez nem mellébeszélés, nálunk a gyárban lassan havonta cserélődnek a Zeitarbeit-os magyarok, mert a szókincsük kimerül abban, hogy "Morgen!", meg "Ja/Nein"
2017. júl. 20. 10:59
 16/18 A kérdező kommentje:

Háháhhá, utolsó ez jó volt :D Még mindig iskolás vagyok, és egy éve már hogy tanulom a nyelvet, ha saccolnom kellene probaidős munkás a "zeitarbeit". Környezetemben számos apa dolgozik külföldön, és nem kevés fiatal. Van aki ottmarad és néha hazalátogat, más peddig összegyüjti a házravalót +még a butorokat utánna peddig itt keresi tovább a kenyerét.

Személyszerint nem látok hazaárulást abban ha valaki kint dolgozik, esetleg kint is marad, itt a fiatalsága ráment volna míg valahogyan lakást biztosít magának, és családjának. (Erdélyi vagyok, így nem tudom ez MO- ban is így van- e, de itt eléggé ez a helyzet.)

2017. júl. 20. 11:27
 17/18 anonim ***** válasza:
81%

Csak szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a legtöbb magyar nem kalandvágyból megy ki külföldre dolgozni, hanem azért mert itthon nem talál munkát.. vagy ha talál is, annyi fizetésért, hogy azért már igazán kár az erőfeszítés. Nem értem, hogy függ össze a hazafiság a jó anyagi jólét megteremtésével. Ha ezek az emberek nem mentek volna külföldre, hanem itthon munkanélküliként tengetnék mindennapjaikat, akkor az lenne a probléma, hogy a mi adónkon élősködnek.

Gondolkozzunk már egy kicsit és ahelyett, hogy anonim kritizáljuk egymást próbáljuk megérteni a másikat!

2017. júl. 22. 23:08
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jó. Mindenki próbál boldogulni ahogy-és ahol tud. Tehát rendben van. Illetve nem jó, de rendben van, okés. Nincs rajta mit megbotránkozni,ha erre irányul a kérdés.
2017. júl. 22. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!