Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért fogadják el az emberek...

Miért fogadják el az emberek a nem (teljesen) bejelentett munkát és a próbanapot?

Figyelt kérdés
Most már munkaerőhiány van, kapkodnak az emberekért, nem kéne megalázkodniuk és törvénytelenségekben részt venni a dolgozóknak. Egyszerűen kijelenteni, hogy a próbanap bocs , de törvénytelen, a nem bejelentett vagy csak félig bejelentett állás szintén és nem mennek olyan helyre dolgozni.

2017. júl. 19. 07:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%

Akkor most ezeket a "miért adjam az államnak" válaszokat vesd össze azzal, hogy csak itt napi 3 balhere kérdezi meg, hogy mi van akkor, ha munkaszerződés nem volt, és nem akarnak kifizetni a munkahelyen. Ilyenkor persze lehet pislogni, hogy megnyaltad...

És persze, aki meg jól keres, az adózzon még többet, elvégre te abból ugyanúgy nem látsz egy forinttal többet, de amellett, hogy te csalsz, neki is legyen tré.

Lenin-összes le van porolva remélem...

2017. júl. 19. 23:27
 12/14 anonim ***** válasza:
71%

Nem mindenhol van munkaerőhiány és nem mindenkiért kapkodnak azért!

Akik pedig elvállalják ezeket:mert szükségük van a pénzre, nem várhatnak hónapokat mire valaki az ő elvárásaikat teljesíti, a hitel, a számlák és az éhes szájak otthon nem várhatnak a jobb lehetőségre hónapokat, hátha valahol nem kell próbanapra menni vagy bejelentik tisztességesen. Illetve van akit nem érdekel a papír része, semmihez nem kell neki, csak legyen pénze valahogy minél előbb, minél több.

Próbanap arra is jó hogy belelásson abba amit fog csinálni és még idejekorán elmenjen minden huzavona nélkül illetve ez fordítva is működik, hogy ha a munkáltató úgy látja hogy az önéletrajzzal ellentétben semmi köze az illetőnek a dologhoz, akkor ennyi. Pl sok helyen első nap adják a cipőt, munkaruhákat, kártya, beléptető. Ez költség és pl munkaruha nem feltétlen adható tovább. A próbanappal ez megelőzhető.

Próbanapon is be szokták jelenteni az embert de az alkalmival. Én is voltam, ők is látták hogy érdekel-e egyáltalán, én is hogy mi lenne a pontos feladat. Utána teljesen hivatalosan ment már minden, sőt nagyon jó fizum lett.

2017. júl. 24. 19:11
 13/14 anonim ***** válasza:
39%

12: Jó neked, én meg link, tróger emberek miatt szívok mindig. Bevállalom tele félszel a próbanapot és mindig beigazolódik a félelmem. Ugyanis megelőznek megbízhatatlan kiszámíthatatlan emberek és hozzám is úgy állnak hozzám. Próbanapra hívtak valahova, hát elmentem reggel. Este 23.00-kor értem haza, 14 órát csináltam végig. Lepapírozva semmi nem lett, a főnök eltűnt, de úgy, hogy másnap sem dugta az orrát oda a munkahelyre. Ha lesz is munkám max alkalmi bejelentéssel, ezt tartom valószínűnek. Futok a pénzem után és alkalmival nem hiszem hogy ezt bevállalom.

Miért kérdező ? mert ez megy ebben az országba, találj nekem munkát, munkahelyet ahova felvesznek és bejelentenek.

2018. máj. 24. 00:27
 14/14 anonim ***** válasza:
39%
Elvagy tévedve te kérdező és ezt már 2018 ban írom neked. Nagy városban lakom, kereskedelmi, eü-i végzettséggel nem vesznek fel dolgozni sehova sem. Közmunkásként 54-70 ezer forintért húzzák le a bőrt rólad.
2018. máj. 24. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!