Tényleg informatikusként a legnehezebb elhelyezkedni Magyarországon?
Az értelmes emberek már nem maradnak itthon. Csak a selejt meg az örültek. Ezt jobb, ha minden munkaadó belátja.
És egyébként nyugaton egyáltalán nem ez a helyzet.
1. Nyilván a jó szakember nyugatra megy. Tehát a cégeknek van bőven erőforrásuk arra, hogy kitanítsák az alkalmazottakat.
2. Az ottani kormányok irdatlan pénzeket ölnek az informatika oktatásba, hogy azok színvonalasak legyenek, és minél több ember számára elérhető.
és még sorolhatnám.
Nálunk meg... :D
Plusz itthon meg főleg csak a haverokat veszik fel, ha ért hozzá, ha nem.
lásd: pl. T-Systems bkk jegy rendszer
Nem. Valóban nem láttam rendes munkahelyet, ugyanis magyarországon az már nincsen.
Egyébként így meg patt helyzet van. Gyakorlatilag egymásra várunk. Mármint a munkaadók és a munkavállalók. Míg a cégek arra várnak, hogy emelkedjen a színvonal - ami nem fog - addig a másik oldalon arra várnak, hogy ez csökkenjen.
Nem értem ezt a hitetlenkedést, menj fel a Glassdoor-ra, keress rá budapesti cégekre, és egész pontos képet kapsz a fizetésekről. Teljesen pontos nem lesz, mert általában azok írjak le a fizetésüket a neten, akik nincsenek megelégedve, tehát kicsit alacsonyabb számokat fogsz látni. (sajátomat összevetve az ott leírttal én ezt látom)
Ami kicsit is jobb cég, egy tapasztalt kollégának (nem is feltétlen csak fejlesztő!) simán 700.000 fölött fizet, ma már ez abszolút nem kiugró. És hát persze van feljebb ettől, amiket már írtak korábban, nyilván tudásodtól függően.
Magyarországon, IT-ban ki tudsz alkudni olyan fizetést ha jó vagy, hogy nem érdemes külföldre menned - tapasztalat. Én ha mennék az emberek gyökér proli gondolkodása miatt mennék, ami itthon rányomja a bélyegét mindenre.
Az informatikához nem elég a diploma.
Elméleti és gyakorlati tudás kell, amit minden nap tanulni kell. Aki ebben lemarad, nem talál állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!