Tényleg informatikusként a legnehezebb elhelyezkedni Magyarországon?
nyilván csak viccelt. Egy igen komoly mérnök keres itthon, ha jó helyen van nettó 200 körül. Ha ennyit lehetne itt keresni, akkor nem a magyarok menekülnének nyugat európába, hanem fordítva. :D
Már nem igazán marad itthon senki se. :(
És a sima állás itt a kezdő, diploma nélküli nettó 250k-t értjük kb. (Budapesten nézve, vidék ebből a szempontból is jóval gyengébbek a lehetőségek.)
Ha munkanélküli fejlesztőt látsz, ott valami komoly probléma lehet a tudásával, munkájával. :(
Hat en szinte csak azt latok. Bar lehet csak nalam van igy. :D
Bar egyebkent ha jol megnezem az allasokat - bar annyira nem ertek hozza, - de ketfele van. Rengeteg magas szintu ( tobb eves szakmai tapasztalat, ez a technologia az a technologia felsoszinten) infos allas van. Es szinten sok infos - gondolom alaptudasu vagy meg az se - diakmunka. Na mar most akkor egy kezdo programozonak -, aki mar nem diak, es nincsen nagy tapasztalata - nehez elhelyezkednie szerintem.
Nem vagyok munkaeropiaci szakerto, bar tanultam korabban egy kis HR-t.
Szerintem az a gond, hogy a jol kepzett programozok, szakertok elhagytak az orszagot, igy nem tudjak a cegek ugymond betanitani oket.
#11 650 a bruttóm, 30 kafetéria, teljes benzinköltséget fedező kmdíj, idén csak az én oktatásomra már vagy 1 millát költött a cég és még esedékes egy hét külföldi oktatás és 2 hét belföldi minimum
Qualitys vagyok, vagyis nem a komolyabb mérnök fajta, alul vagyok fizetve, de más előnyei vannak a munkahelyemnek, ami miatt nem váltanék mostanság, pedig 900-950 ért tudnék váltani
Kezdő Qualitys 350 bruttó a cégnél, normális mérnök ennél már pályakezdőként is több
A megoldás az, hogy az infósok nem elsősorban a fizetés miatt mennek el, hanem az oktatás és egészségügy helyzete, meg a politikai hangulat miatt.
Egyébként meg: Prezi, EPAM, LogMeIn, Morgan Stanley, Ericsson, NNG, hogy csak az ismertebbeket említsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!