Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásajánlatot kaptam írásban,...

Állásajánlatot kaptam írásban, utána lehet még egyeztetni a fizetésről?

Figyelt kérdés

Attól tartok, túl kevés fizetést adtam meg bérigényként. Az interjún csak én mondtam, mennyit szeretnék kapni (ill. állásportál regisztrációjánál is adtam meg összeget), ők nem mondtak semmit.

Felvennének az állásra, kaptam írásban ajánlatot (alig több, mint amit minimumként adtam meg), de valójában jobban szeretnék hosszabb távon többet kapni, és nem tudom, mennyi lenne a reális.

Vagy jobb az interjún bedobni magasabb összeget, és ha kellek, akkor alkudni fognak, vagy egyszerűen visszautasítani?

Ha szimpatikus a cég és szívesen dolgoznék ott, nem szeretném a lehetőséget elbaltázni azzal, hogy az ajánlat sima elfogadása helyett még alkudozni próbálok.

Elég zavaró, hogy az interjún sose mondanak semmit arra, amit én mondok, nem tudom, sok-e vagy kevés.

2017. júl. 14. 16:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan kérjél többet, ilyenkor simán lehet.

Ha mondjuk pontosan annyit adnak, mint amit megadtál bérigénynek, akkor elég hülyén jön ki.

Ugyanakkor mivel ha állást keresel, jelentkezhettél párhuzamosan több helyre is, szóval lehet onnan is jobb ajánlatod, vagy a jelenlegi munkahelyeden is kaphatsz egy ajánlatot, ha azt mondod hogy menni akarsz.

2017. júl. 14. 19:47
 12/16 A kérdező kommentje:
A konkrét állásra jelentkezéskor nem kellett megadni bérigényt, az állásportálon adtam meg még a keresés elején egy min. összeget, erre kérdeztek rá. Én mondtam, hogy azért ettől többet szeretnék itt, illetve ha az ajánlatok között nagyobb különbség lesz bérben, akkor az döntő szempont lehet. Így ajánlották a megjelölt nettó összeg + kb. 7 %-ot.
2017. júl. 14. 21:21
 13/16 anonim ***** válasza:
74%
Azért azt is kalkuláld bele hogy lehet, hogy azért választottak téged, mert te kérted a legkevesebbet. Ha még +15%ot kérsz, esélyes, hogy bukta a dolog, mert annyi pénzért már más is (jobbak) bejön a képbe.
2017. júl. 15. 05:57
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező még mindig nem válaszoltál egy fontos kérdésre, amit valaki korábban feltett: szerinted mennyire egyedi a tudásod, mennyire nehéz erre a pozícióra valakit találni? Ha van tucatnyi jelentkező és te nekiállsz most utólag nagyobb bért kérni, akkor valószínűleg elhajtanak.
2017. júl. 15. 11:18
 15/16 A kérdező kommentje:

Nem kell a munkához annyira speciális tudás, viszont tapasztalataim alapján mindenképp alkalmas vagyok rá. Persze tudom, hogy más is az lehet, én nem láttam a többi jelentkezőt :)

Igen, az "elhajtástól" félek legjobban, mert összességében tetszett a cég és a munkakör is.

2017. júl. 15. 12:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérhetsz még nyugodtan béren kívüli juttatásokat is (pl. céges autó, utazási hozzájárulás, Erzsébet utalvány, stb-stb ezer féle lehetőség van, ami a munkáltatónak egy egyszerűbb költség), nem feltétlenül kell munkabérben kérni a munkád ellenszolgáltatását. És alaposan tájékozódj, nagy változások vannak a munkaerő piacon.
2017. júl. 17. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!