Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 1 hónapig Németországban? Ti...

1 hónapig Németországban? Ti mit mondanátok erre a lehetőségre?

Figyelt kérdés

Egy nagy multinál vagyok adminisztrátor, logisztikai területen. 2 éve vagyok itt, nem tudok tökéletesen mindent, de persze jól végzem a munkám. Németből van középfokú nyelvvizsgám, ha nálunk vannak a németek mindig én vagyok a tolmács 😀 De nem mindig értem meg őket sem tökéletesen.

Nagyon izgalmas lenne, viszont egyedül lennék ott a gyárunkból. Ki tudja, ott milyen kollégáim lennének, mit tudnék ott nyújtani szakmailag, nyelvileg... Meg aztán én eléggé érzékeny lelkületű vagyok, nem tudom, hogy viselném a magányt, a honvágyat 4-6 hétig (bár hétvégén elvileg hazajöhetnék, perszr gondolom saját költségen)

De tök izgalmas lenne, talán soha több ilyen lehetőség nem lesz az életemben.

Vélemény, tipp, tapasztalat?

Bármilyen hozzászólás jól jön.

Köszönöm

20l

2017. júl. 14. 12:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen mennék, veszteni valód nincs, csak tanulhatsz szakmailag is és nyelvet is, hisz egyikben sem vagy 100%-os.
2017. júl. 14. 13:17
 2/11 A kérdező kommentje:
De az olyan ciki lenne, ha valamit nem tudnék... Most az milyen lenne már, ha az az infó jönne vissza a főnökömnek, hogy nem feleltem meg igazán.
2017. júl. 14. 13:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Menj!
2017. júl. 14. 13:28
 4/11 anonim ***** válasza:
68%
Már rég lekésted a járatot , indulj neki mert állati ....
2017. júl. 14. 13:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen mennék. Nekem sajnos csak gyerekvállalás után jött ilyen lehetőség, és miattuk (még kicsik voltak) nem tudtam vállalni.
2017. júl. 14. 13:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Írod, hogy két éve vagy a cégnél, és nem tudod tökéletesen a munkád?-szerinted ezt a főnök nem tudja? :D

De ha nem mész, akkor azt látja rajtad a főnök, hogy egy fiatal lány, aki kap egy tök jó lehetőséget, de nem érdekli, tehát nem is akar tanulni, nem akar fejlődni, nem nyitott az újdonságokra, ...hm az ilyen emberekre nincs is szükségünk...

2017. júl. 14. 13:52
 7/11 anonim ***** válasza:
54%

MEnj mindenképpen.

Attól meg ne tarts, hogy a németekkel bajod lenne, nagyon segítökészek. Mivel tudják, hogy nem a német az anyanyelved, nem veszik rossz néven, ha hibázol vagy nem értesz meg valamit azonnal, és ha szólsz, hogy mit nem értesz, akkor elmondják más szavakkal, lassabban, érthetöbben - szóval tényleg segítenek.

Mellesleg, ha egész nap németek közt vagy és német beszédet hallasz, ugrásszerüen javul a szövegértésed, a beszédkészséged meg a szókincsed is.

Magányos meg csak akkor leszel, ha te zárkózol el tölük, ök szivesen bevonnak mindenkit a csoportjukba - persze nem szoros barátságot kell ez alatt érteni, hanem jó munkatársi viszonyt.

Szeritnem semmi esetre se hagyd ki, mert ez egy nagy lehetöség, szakmai és nyelvi téren is.

2017. júl. 14. 14:07
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Úgy értettem egyébként, hogy a mi területünkről nem tudok minden lépést, folyamatot, amit én csinálok, azt természetesen tudom.

Hát, nem tudom... Ha 1 vagy 2 hétről lenne szó, akkor persze. De 4?...

2017. júl. 14. 15:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy-két hét nem elég ahhoz, hogy belelendülj a munkába meg a nyelvbe, és mire észbekapsz, a négy hét már el is múlt. Utólag csodálkozni fogsz, hogy milyen rövid idö volt az egész.
2017. júl. 14. 17:42
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ki ne hagyd! Egy hónap nem olyan sok idő.
2017. júl. 14. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!