Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nézik le az embert...

Miért nézik le az embert akkor, ha nem akar úgy élni mint a többség, ha nem akar rabszolga lenni?

Figyelt kérdés

Nem is gondoltam volna hogy mennyi negatív visszajelzést kapok a környezetemtől, az ötletem miatt. Jelenleg egyetemen tanulok, mellette diákmunkát csinálok, de ezt már évek óta csinálom. Nem mindig diákmunkásként dolgoztam, hanem rendes munkahelyeken is voltam. Levontam a tanúlságot belőlük. Egyetem után rám is uygan ez a monoton, unalmas, kizsigerlő életmód várna rám, mint az átlagemberre.

Jelenleg marketingbe, programozásba, nyelvtanulásba, grafikába ástam bele magam de nagyon, illetve az online marketingbe. Szeretnék a jövőben úgy élni, hogy szeretem amit csinálok, és mellette nagyon jól megélek, és nem egy cégnek termelem a pénzt és robotolok, miközben ők max annyit adnak amiből nem halok éhen.

Akiknek elmondom ezt, úgy néznek rám mintha kb. az lenne a célom hogy kiirtsam a világot. Nagyon durván ellenszenvesek lesznek, meg lekezelőek.....

DE MIÉRT??????? Amúgy az egyetemről is az a véleményem, hogy semmi mást nem tud nyújtani, mint azt, hogy "rendes, dolgozó robotokká" neveljenek minket. Konkrétan az oktatás a 0-val egyenlő. Nem tanítanak semmit sem, főleg nem gondolkodni, meg a szakterületen lévő összefüggéseket sem mondja el senki. Csak a vizsgára készítenek fel, amit aztán meg az egyetemisták jóóóóó nagy része gondolhatjátok hogy elfelejt, mire diplomázik.

Még is, minden egyetemistának az a célja hogy jó munkahelye legyen. Abba bele sem gondolnak, mennyi jó lehetőség van arra hoyg szabadok legyenek. Persze az hogy ez megvalósulhasson, rengeteg önmunka, önszorgalom kell, de el lehet érni. És akiknek ezt mesélem, meg úgy állnak hozzám mintha egy naplopó ingyenélő kis tetű lennék.

2017. júl. 7. 21:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%
Csináld meg és akkor majd többen felnéznek rád. A magas lóról magyarázás és mások lerabszolgázása kézzelfogható eredmények nélkül kevés ember számára lesz szimpatikus húzás, nem véletlenül.
2017. júl. 8. 00:55
 12/22 anonim ***** válasza:
83%

Nem látod még világosan a dolgokat. Úgy gondolod hogy a többi ember b-lfasz, azért nem vállalkozik. Az emberek nagyrésze vállalkozna, de nincs miből. Fizess egy albérletet, étkezz és ruházkodj saját jövedelemből és majd meglátod mi marad amit vállalkozásra tudsz fordítani.

A freelancer nem vállalkozó, ugyanúgy "rabszolga", mint aki egy irodában ül és egy cégnek dolgozik. Gyerekes képzelgés hogy én csinálok egy tananyagot és majd azt veszik az emberek mint a cukrot, marketing és reklám nélkül ez nem megy. Az online forex pedig egy vicc, bedőltél a villogó reklámoknak, de ennyi.

Nem mondom hogy rossz az amit elképzelsz, de még most a naív optimizmus árad belőled és nem a realitás talaján mozogsz.

2017. júl. 8. 09:10
 13/22 anonim ***** válasza:
96%

Asszongya forexezni akar:D ez aranyos és a '90/'00-es években lehetett is volna esélyed, de ma már olyan algoritmusokkal versenyeznél amik élve megennének. PHD matematikusok, programozók, pénzügyesek fejlesztik ki akiknek évtizedes tapasztalatuk van a szakmában. A számok nekik dolgoznak de hajrá..

Egyébként meg szerintem a stílusod és a naívságod miatt szóltak le. Marketinges cég? Miben fogsz különbözni a többi cégtől? Miért válassza egy vevő a te cégedet szemben olyan cégekkel amiknek több évtizedes múltja van? 10-ből 9 vállalkozás bedől és ha nem tudod magad valahogyan új cégként elhatárolni a versenytársaktól akkor valószínűleg a te vállalatod is ilyen sorsra jut majd.

2017. júl. 8. 09:26
 14/22 anonim ***** válasza:
81%
Ja és a freelancingos dologgal kapcsolatban: itt is egyre erősebb lesz a verseny mert egyre több indiai/pakisztáni/... ember csinálja és fogja is ugyanezt csinálni mint te csak a te pénzigényednek a töredékéért.
2017. júl. 8. 09:31
 15/22 anonim ***** válasza:
91%

Ott kezdem, hogy a pénz az Isten. Mindegy, hogy alkalmazott vagy vagy vállalkozó, a nap végén mérlegelned kell, hogy megéri-e amit csinálsz. Rengeteg embernek megéri az, hogy nem vállalkozik, hanem alkalmazottként dolgozik.

Aztán ott van az a szempont, hogy a cég nem annyit fizet, hogy épphogy nem halsz éhen. Ez a marxista megközelítése a munkaérték-elméletnek, a valóságban vannak olyan szakmák, ahol lehet nagyon jól keresni, ilyen az enyém is. Programozó vagyok.

Aztán ott van az egyetem kérdése. Valóban semmi haszna nincs, egyet leszámítva: PR érték. Az egyetem egy reklám. Arra való, hogy elmondhatod magadról, hogy van diplomád.

Említetted az embereket. Mindenki lenézi azt, aki sikeresebb vagy sikert akar elérni. Végigmész az utcán és megkérdezed az átlag magyart, hogy szerinte a gazdagok hogyan szerezték a vagyonukat, az lesz a válasz, hogy lopták vagy lefeküdtek valakivel. Eszükbe sem jut az embereknek, hogy kemény munkával és szakértelemmel is lehet jól élni.

2017. júl. 8. 09:53
 16/22 anonim ***** válasza:
83%
A saját készítésű oktatóanyag is olyan hogy vannak emberek akik 25 éve azt csinálják amit te 1-2 éve és ők is csinálnak oktatóanyagokat. Elméletben jól hangzik hogy majd én elkészítek valamit és majd az enyémet fogják venni, de a gyakorlatban az igazi szakértőért fizetnek az emberek.
2017. júl. 8. 09:54
 17/22 anonim válasza:
48%
én rabszolgaként dolgozom,
2017. júl. 8. 14:20
 18/22 anonim ***** válasza:
86%

Leszögezném az elején, hogy a stílusodból arra tippelek, hogy egy sértődött 19 éves vagy, aki soha nem fogja semmire sem vinni, mert csak hőbörög. Na, de akkor a lényeg:

"Jelenleg marketingbe, programozásba, nyelvtanulásba, grafikába ástam bele magam de nagyon, illetve az online marketingbe."

Az a baj, hogy a "nagyon" beleásás ezeknél a szakterületenként külön-külön is egy évtized legalább. Mindig az az ember hiszi azt, hogy nagyon ért valamihez, aki csak épp a felszínt kapargatja. 5 éve foglalkozom egyetlen egy konkrét technológiával programozáson belül, de így is azt látom, hogy nagyon-nagyon-nagyon sokat kell még benne tanulnom és reálisan nézve épp csak elhagytam a junior szintet. Te meg még egyetem közepén rögtön több dolog mestere lettél, hát váó, emelem kalapom...

"Online marketing, online biznisz ;) "

"ONLINE MARKETING, ONLLINE VÁLALKOZÁS!!!!!!"

Az lassan 20 éve volt divat, hogy valamire rávarrtad, hogy "online" és dőlt a pénz. A dotcom lufi már rég kipukkant, ilyen pár mondatos bullshitektől nem leszel sikeres.

2017. júl. 8. 14:36
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Jaj a forexezést ki se szúrtam :D Hát kérdező, van 2-3 ilyen egyetemi volt csoporttársam mint te, mindegyik végigírja az ismerősi körét évente, hogy bazi nagy üzleti ötlete van, csak kell neki valaki aki beszáll a bizniszbe 2-3 millió forinttal. :D Te is ilyen leszel, tök jó :D
2017. júl. 8. 14:39
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Meg az unit-linked biztosítási közvetítőt is kihagytad. Aki ugye mint tudjuk, 20 évesen többet tud a pénzpiacokról, mint Warren Buffet.
2017. júl. 8. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!