Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » SZJA, valaki segítene elmagyar...

SZJA, valaki segítene elmagyarázni?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, idén érettségiztem, jövőre továbbtanulok OKJ-n (ha felvesznek), és idén ebben az 1 hónapban elmentem dolgozni. Jul1-31. Normális munkásként vagyok bejelentve, tehát nem diákként.

Úgy tudom majd kell írni SZJA-t jövő januárban ez az 1 hónap miatt. (Bár a munkaügy azt mondta ha nem írok akkor sem lesz semmi, de én nem kockáztatom, a csávó is kb pályakezdő aki foglalkozott velem a munkaügyön, tehát annyira nem is adok a szavára..)

Tehát Januárban majd itt belépek:

[link]

Leokézom az előre a nav által elkészített SZJA-mat és ennyi? Illetve janurában kell, vagy Máj22-ig?

2017. júl. 4. 17:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Az szja a személyi jövedelemadó rövidítése, azzal már nem kell semmit csinálnod. Az elkészített adóbevallásodat kell majd leokéznod, május 20 a határidő (most hétvége miatt volt 22). Hónapokig volt a NAV főoldalon videó arról, hogy pontosan hova kell kattintani, szóval tuti meg fogod találni, ne aggódj.
2017. júl. 4. 17:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Tehát majd nekem nem kell nyomtatványokat kitölteni meg személyesen bemenni ugye?
2017. júl. 4. 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem, idén is már intézte a NAV azoknak, akiknek semmi cifra nem volt a bevallásukba. Ügyfélkapud van, igaz?
2017. júl. 4. 21:49
 4/7 A kérdező kommentje:

Van, viszont felmondok holnap, átverve érzem magam, a munkaidő felébe nem azt csinálom amit papíron, hanem sokkal rosszabbat.

Ilyenkor mi változik?

2017. júl. 5. 18:04
 5/7 anonim ***** válasza:
A világon semmi. Gondolom, próbaidőn vagy (?), így egyik napról a másikra fel tudsz mondani, szimplán kisebb összeg lesz az adóbevallásodban.
2017. júl. 5. 18:58
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen, próbaidőn.

Amúgy ugye ha holnap munka előtt bekopogok, mondom itt a felmondás, nem mondhatják azt hogy az aznapi melót még dolgozzam le?

Illetve két példányban kell megírnom a felmondást, és egyiket vissza kell kérnem aláiratva, lepecsételtetve?

2017. júl. 5. 19:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Én csak a fordított helyzetet ismerem. Küldtek már el nálunk kollégát próbaidő alatt, ő fél órát kapott összeszedni a személyes cuccait meg leadni a dolgait. Szóval sztem tuti eljöhetsz azonnal.

Nem mondtam eddig fel túl sokszor, vagy 2 példányban adtam le a felmondást, vagy pedig egyben, és az aláírtról kaptam/kértem vissza másolatot. Maradjon nálad is valami írásos, az a tuti.

2017. júl. 5. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!