SZJA, valaki segítene elmagyarázni?
19 éves vagyok, idén érettségiztem, jövőre továbbtanulok OKJ-n (ha felvesznek), és idén ebben az 1 hónapban elmentem dolgozni. Jul1-31. Normális munkásként vagyok bejelentve, tehát nem diákként.
Úgy tudom majd kell írni SZJA-t jövő januárban ez az 1 hónap miatt. (Bár a munkaügy azt mondta ha nem írok akkor sem lesz semmi, de én nem kockáztatom, a csávó is kb pályakezdő aki foglalkozott velem a munkaügyön, tehát annyira nem is adok a szavára..)
Tehát Januárban majd itt belépek:
Leokézom az előre a nav által elkészített SZJA-mat és ennyi? Illetve janurában kell, vagy Máj22-ig?
Van, viszont felmondok holnap, átverve érzem magam, a munkaidő felébe nem azt csinálom amit papíron, hanem sokkal rosszabbat.
Ilyenkor mi változik?
Igen, próbaidőn.
Amúgy ugye ha holnap munka előtt bekopogok, mondom itt a felmondás, nem mondhatják azt hogy az aznapi melót még dolgozzam le?
Illetve két példányban kell megírnom a felmondást, és egyiket vissza kell kérnem aláiratva, lepecsételtetve?
Én csak a fordított helyzetet ismerem. Küldtek már el nálunk kollégát próbaidő alatt, ő fél órát kapott összeszedni a személyes cuccait meg leadni a dolgait. Szóval sztem tuti eljöhetsz azonnal.
Nem mondtam eddig fel túl sokszor, vagy 2 példányban adtam le a felmondást, vagy pedig egyben, és az aláírtról kaptam/kértem vissza másolatot. Maradjon nálad is valami írásos, az a tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!