Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Dolgozom X helyen. Ma kicsit...

Dolgozom X helyen. Ma kicsit átnéztem a bérlistát. Kolléganőm 10. 000ftval keres többet. Miéót van az hogy nála az SZJA:4550 Nálam:14.550 Nála a szoc. Hj. Adó:26.190ft nálam:5940ft?

Figyelt kérdés
2016. nov. 12. 07:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
mert neki jár egy gyerekre családi kedvezmény, és mivel kicsi lehet a gyereke, ezét jár utána szocho kedvezmény.
2016. nov. 12. 07:51
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
ja,m hogy a szocho fordítva.. szóval akkor nála van csk, nálad meg valami szocho kedvezmény. Szakképzetlen munkakör, életkor, esetleg álláskereső voltál.
2016. nov. 12. 07:52
 3/13 A kérdező kommentje:
Értem..akkor nekem ebből.semmilyen hátrányom nem származik?!
2016. nov. 12. 08:02
 4/13 anonim ***** válasza:
61%
#3 tőled veszik el azt a pénzt amit ő kap? Nem! akkor nincs belőle hátrányod!
2016. nov. 12. 08:48
 5/13 anonim ***** válasza:
53%

Mivel Neked nincs gyereked - valószínűleg, de ezt nem tudjuk - ezért a kolléganőd ugyanakkora fizetés mellett igénybe tudja venni a családi adókedvezményt, kevesebb adót kell fizetnie (de igen, ennyiből "hátrány" ér) Ha szülnél egy kiskorú gyereket, Neked is lenne adókedvezményed.

DE! Mivel Te valószínűleg beleesel az alábbi linken felsorolt szoc.ho kedvezményezettek körébe - így Te meg abból "kapsz többet" (Tőled is kevesebbet vonnak és a munkáltatónak is kevesebbet kell befizetnie utánad.

[link]

2016. nov. 12. 09:23
 6/13 anonim ***** válasza:
68%

1. - normális helyen nem szokás a dolgozók elé "tárni" a bérlistát - pont ezért, mert annyiféle járulék, adó, stb kedvezmény van, hogy azt csak a gazdaságis/bérszámfejtő tudhatja - Te meg nyilván nem vagy az, mert akkor Te is tudnád

2.- Te legalább megkérdezted, de sajnos a legtöbb ember ezzel úgy van, hogy csak azt látja, hogy a másik többet kap és megy az irigység. Mi a búbánatért kell foglalkozni azzal, ki mennyit kap? Neked megfelel a Tiéd? Ha igen, jó, ha nem, tegyél érte, hogy több legyen: tanulj, ismerd meg és használd ki a kedvezményeket, stb. (azt már nem is mondom, hogy költözz külföldre, mert az azért nem mindenkinél megvalósítható...) Ezt most nem személy szerint Rád mondtam, hanem általánosságban.

2016. nov. 12. 09:42
 7/13 anonim ***** válasza:
53%

4:

Pedig tőle veszik el (meg tőlem, meg minden adózótól). Az államnak nincs pénze, ha valaki adókedvezményt kap, akkor arányaiban mások fizetnek be többet.

Ezt nem azért mondom, mert az adókedvezményeket nem tartanám elfogadható dolognak, de ettől még ez tény, nincsen ingyen állami manna.

2016. nov. 12. 09:57
 8/13 anonim ***** válasza:
57%

Áruljátok már el, hogy az 5-ös válaszon mi lett lehúzva? Száraz tényeket írtam, mi micsoda a bérlistán.

(vagy tán az verte ki a biztosítékot, hogy azt írtam, annyiból hátrány éri, hogy nincs gyereke? Gondolom, azért az idézőjelet is láttátok?

2016. nov. 12. 11:09
 9/13 anonim ***** válasza:

az, hogy hülyeségeket írsz...

Mivel Te valószínűleg beleesel az alábbi linken felsorolt szoc.ho kedvezményezettek körébe - így Te meg abból "kapsz többet" (Tőled is kevesebbet vonnak és a munkáltatónak is kevesebbet kell befizetnie utánad.

A szocho-kedvezmény miatt nem vonnának tőle kevesebbet...

a kiskorú gyerek szüléséről ne is beszéljünk, nagykorút elég nehéz szülni.

2016. nov. 12. 11:16
 10/13 anonim ***** válasza:

meg az ok-okozati összefüggéseiddel is komoly baj van, ha már rákérdeztél...

Mivel Neked nincs gyereked - valószínűleg, de ezt nem tudjuk - ezért a kolléganőd ugyanakkora fizetés mellett igénybe tudja venni a családi adókedvezményt

azért tudja igénybe venni a kolléganő, mert a kérdezőnek nincs gyereke????? Olvasd már el, miket hordtál össze.

2016. nov. 12. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!