Akik köztisztviselőkként dolgoznak, mikor tudták meg, hogy mennyi lesz a kezdő fizetésük?
Simán ki tudod számolni:
1. hol fogsz dolgozni (kormányhivatal, minisztérium, önkormányzat-nem mindegy pótlék szempontjából)
2. diplomád és nyelvvizsgád van-e, milyen
3. eddig ledolgozott éveid száma.
Szia, nekem 136 000-re jött ki, ezt kiegészítik a szakmai minimálbérre 161 000Ft.
Nyelvvizsgát igénylő munkahelynél + nyelvvizsga pótlék, de ezzel is cselesek, mert nem a 161 000-re teszik rá, hanem az alapra és úgy egészítik ki 161 000-re + munkáltatói döntés alapján járó összeggel is trükköznek, mert régen 40 000-et kaptam rá, mára meg 16 500-at, szintén ráírják a 161 000 számlájára...
Így hiába kaptam 5 év alatt már 7 alkalommal emelést, a nettómon ez 1000Ft emelést sem jelent!
Nálad is ez lesz, kiszámolják, hogy hol lehet megnyirbálni törvényesen, melyik a legkisebb kategória ami még ráhúzható a feladatkörödre, így az alapod csökken a munkáltatói döntés összege meg nő, de a végeredmény váltózatlan, ez pedig időigényes feladat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!