Kamionosok segítségét kérem. Ti melyik állást választanátok?
Adott 2 belföldi hetelős munka (hétfő-péntek), és nem tudom eldönteni kezdőként melyiket érdemesebb választanom.
Az elsőnél egy ponyvás nyerges tga-val történne a munkavégzés, elég jól felszerelt,céges gps, hűtő, állóklíma komfort váltó stb...általában raklapos árukat kellene szállítani logisztikai központokba, 30 ft/ km.
A második egy építőipari cég lenne, saját termék szállítással, 3 tengelyes scaniaval+pótkocsi+daru, a cég költségén letehetném a darura a jogsit, itt nem tudott a bérről konkrétumot mondani a munkáltató, mert nem kilométer alapú elszámolás lenne, mivel naponta nem mennek annyit mint egy belföldi fuvaroztatást végző cég.
Ezek alapján egy kezdőnek melyik állás lenne megfelelőbb?
Szakmailag nem értek hozzá, de mindenképpen az elsőt javasolnám, mégpedig azért, mert:
1.- "naponta nem mennek annyit mint egy belföldi fuvaroztatást végző cég" - szóval bizonytalan lenne a fizetésed
2.- az építőiparban gyakori a hónapokig tartó körbetartozás, ezért lehet, hogy erről az oldalról is bizonytalan lenne a fizetésed, nem csak a teljesített km-ek miatt.
Valóban tilos lenne a km alapú pénz, DE Te nem abban kapod, hanem amire be vagy jelentve. Legtöbb esetben a minimálbér... tessék es.mar nincs is kilóméter alapú fizetés.
Ami ezenfelül jön azaz ellátmány.... tehát mondhatja a cég, hogy ebből old meg a 45 pihenőnél a szallodaszobát is, mert ezért kapod.
Kezdőként ne az legyen a szempont, hogy minél többet keress, hanem az hogy megtanulj tolatni, akasztani, papirokat kezelni, tachográfot kezelni, szabályokat ertelmezni, gps helyesen kezelni stb stb.....
kezdőként szerintem nem manuális váltósat kellene csinálni, mert lesz épp elég sok dolog amire figyelned kell még... ráadásul a Waberersnél is örökké szétbaxták a kuplungot meg váltót az újoncok.
Szerintem felejtsd el a belföldezést, azt csak pancserok csinálják... Csinálj olasz-magyar körfuvarozást, az is hétfőtől péntekig tart, és a fizetés is jóval több, a munka is jobb mert hosszabbak a fuvarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!