Hogyan utasítsak vissza egy állást pénzügyi megfontolások miatt?
Kedves XY, köszönöm a lehetőséget, de lehetőséget kaptam egy külföldi egyetemen elhelyezkedni, így szeretnék azzal a lehetőséggel élni.
Tisztelettel
Dr prof emirátus XY phd
"Értem én, de szeretném nekik elmagyarázni, hogy ez főleg a pénz miatt van, és bár tudom, hogy nem adhatnak több fizut, de ha esetleg később emelkedne a 2008 óta nem emelkedett fizetés, akkor jó lenne velük dolgozni mert kedvesek + challenging a munka."
Minek? Meg akarod váltani a világot? Nem fog menni
Attól, hogy te lemagyarázod az ott ülő HR-esnek, vagy valami kifőnöknek, még nem fognak rohanni a parlamentbe, és átírni a bértáblát, meg megemelni a költségvetési szervek bérkeretét annyira, hogy versenyképes béreket tudjanak adni.
Innentől teljesen felesleges bármit is az orruk alá dörgölni, légy udvarias, köszönd meg, jelezd, hogy kihagyhatatlan lehetsőséget kaptál, és hagyd az egódat meg a jézus komplexusodat máskorra
"Jó, igazatok van, köszönöm a kommenteket. Tényleg nem kell túlkomplikálni, csak amiatt éreztem magam rosszul, hogy egy csomó időt és energiát fektettek a felvételembe. Így jártak. Köszi mindent!"
Hidd el, ezzel mindkét fél számol...
Amikor 4 körös állásinterjú utolsó köre után nem kaptam ajánlatot, akkor szerintem nem sokat emésztették magukat, hogy alaphangon, utazással mindennel együtt több mint 8 órát áldoztam rájuk, meg kellett oldanom a munkahelyemen, hogy el tudjak 4x menni, etc...
Fordítva sem hiszem, hogy sokkal komolyabban kellene ezen lelkizni.
Egyébként nekem ilyen helyzetben kérdezték meg piaci magáncégnél, hogy az anyagiak e az oka, és ha igen, akkor tudunk e beszélni róla. Költségvetési szervnél erre nem nagyon számíthatsz.
(btw, sokan gondolták már, hogy milyen jó kihívások vannak egy állami állásban, és egyikük sem tévedett... lehetett a bürokrációval, a pénztelenséggel, a politikai kinevezettekkel harcolni a tudományos kihívások helyett :))
Ne problémázz rajta, nem fogadod el, indokolnod sem kell.
A cégeknek sincs lelkifurijuk, hogy 500 jelentkezőből 499-et el kell utasítaniuk. Ők sem indokolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!