Neten rengeteg helyen jó fizetésért keresnek betanított munkásokat, akkor hogyhogy mégis jellemzően sok a közmunkás?
Az sem mindegy hol hirdetik.
Hiába van Sopronban betanított munka, ha az illető Nyíregyházán lakik. Fizethet albérletet, azzal megy ugyanott van mintha otthon van közmunkán.
"Van aki betanított munkára sem alkalmas"
Amig nem "próbálják ki", hogy dolgozik az illető, hanem még az állásinterjúra sem hivják el, esélyt sem adnak neki, addig hogy jelenthetik ki, hogy alkalmas e az adott munkára, vagy nem?!...
Műanyagipari szakirányos vegyészmérnökként (2 év tapasztalattal) a válság kezdeténél 2008 nem találtam munkát, egészen 2011-ig semmi, még visszajelzés sem.
Jelentkeztem betanított munkára egy műanyagos céghez, ahol fel is vettek volna 2011-ben, nettó 74 000-es bérrel, utazási támogatás és étkezési hozzájárulás nélkül. Ez eddig rendben is van, a felvételinél kiderült a vegyészmérnökük szülési szabadságra ment, így szeretnék, hogy napi 6 órában ezt a feladatot is végezném.
Megörültem neki, végre egy mérnök állás, de mint kiderült NEM! Papíron betanított munkás, ráadásul nem 6 órában, hanem 10,5-ben (4,5 óra a soron, 6 óra a laborban), ráadásul heti 6 napon, valamint minden második vasárnap.
Mondtam rendben, fiatal vagyok, terhelhető, jól jönne ez az extra feladat és pénz, látok magamban elég kitartást, dicsértem a lehetőséget a csapatépítő hatását.
Naivan gondoltam most bedolgozom magam a céghez és egy kis megtakarítást is összeszedek. TÉVEDTEM!
A fizetés továbbra is 74 000Ft lett volna, ekkor jött a lehetőség, hogy közmunkán erdőirtásnál brigádvezető legyek heti 5 nap, 6 órában, amiből 1-1 óra ment el utazásra, nettó 48 000-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!