Aki fiatalon nem keres sokat, az később már csak kevesebbet fog? Mert csökkennek az agyi képességei?
28 éves vagyok. Rendes végzettségem van, tisztes fizetést tudtam elérni ezáltal.
De nekem mégis ugy tünik, hogy általában mások is jól keresnek fiatalon, de 30 felett meg szépen csusznak lefelé.
Munkahelyemen is sok megkeseredett ember van, aki szebb jövöt remélt magának, mert tényleg nagyon jol kerestek fiatalon, aztán visszalépésként most már be kell érniük ilyen 150 ezer forintos munkabérekkel.
Ha ezt nézem, az én egyetlen fizetésemmel elég könnyen bele lehet állni a padlóba, ha esetleg nem tudok haladni tovább ezen a karrier vonalon, amin vagyok. (azaz ha kirugnak és teljesen ismeretlen helyen kell eladjam magam, ugyanis a szakterületemnek nincs más képviselője, nem olyna mint pl az autoipar)
Továbbá a leginkább aggasztó dolog, hogy az elmult 2-3 évben a fluid intelligenciám teljesen eltűnt, már nem tudok ugy állni a problémák megoldásához mint régen, egy az egyben csak azt érzem, hogy kergetnek egy mókuskerékben és emiatt nem tudok semmiben sem elmélyülni, nem látok meg összefüggéseket, a rövidtávú memóriám pedig kb 1-2 perces korlátúra süllyedt.
Mostmár kezdem megérteni, hogy miért olyan lomhák és fejlödésképtelenek a 30-as emberek, mivel én is ilyenné váltam. Sajnos az emberi agy fejlödése ilyen korlátozott :(
De egyébként lehet, hogy az egész mögött az van, hogy mivel hajtva vagyok, nem tudok eleget aludni, ezért is csökken az emlékezőképességem....amikor szabadságon vagyok, akkor 1-2 nap pihenés után újra vág az eszem, mint a borotva...de a tetőfok mindig egyre lentebb és lentebb kerül.
Régen tényleg mindenre emlékeztem, ki mit mondott milyen napon, hány órakor és igy tovább...mostmár 1-2 perc alatt elfelejtem az infókat...nincs hova kötödjenek :(
És félek, hogy emiatt az én sorsom is megpecsételődik, és szépen lesüllyedek én is.
Nem véletlenül remekelnek a sikeres emberek FIATAL éveikben. Mert akkor még képesek alkotni.

Amit én látok, az inkább az, hogy fiatalon még motiváltabb, jobban hajt, így be tud kerülni egy-egy jó munkahelyre.
Aztán ahogy telik az idő, sokan nem képezik magukat egy dekát se. És amivel fiatalon még jó szakembernek számítottak, nem biztos, hogy később is ugyanannyira keresett lesz, új tudást meg nem szedett fel, és akkor tart ott amit írsz.
Más esetben, ha az addigi munkában töltött évei alatt felszedett tudást, és TAPASZTALATOT jól használja, "idősebb" korában is jó munkái lehetnek, nyilván úgy, ha nem az első eset áll fenn.
Aki bekerül egy szakmába, aztán csinálja tök ugyanazt már 15 éve és nem lép előrébb, nyilván megkeseredettebb, és ott a hátránya a fiatalokkal szemben, hogy már nem is motivált annyira.
munkába olyan emberek vannak, akik változatos munkakörökben dolgoztak, vállalkoztak is közben, tehát a problémamegoldó képességük elvileg jó.
szakmai ismereteik meg nyilván nullához közelitenek, de olyna munkát kapnak, amihez elég egy egyszerü betanulás is

Én mindig egyre többet keresek az évek előre haladtával, nem kevesebbet.
Illetve szeretem a munkám és a lehetőségeimhez képest igyekszem is azt jól elvégezni. A munkahelyemen abszolút jó véleménnyel vannak rólam.
A páromat is ide tudom sorolni, ő is az évek előre haladtával mindig többet keres.
Egyébként én 30 éves vagyok, a párom 34.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!