Állást keresni úgy hogy van állásom most is és ez egyben a fizetési igényemet is erősen köti ez mennyire nyerő a munkáltatók szemében?
Ismerjük az az álláskeresőt akinek jó ideje nincs állása és már fogytán a pénze a tartaléka és ez nagyon kedvező a leendő munkálttónak, mert egy kétségbeesett megszorult emberrel van dolga, aki kb mindenre hajlandó csak legyen már állás. És ugye a fizetéssel is úgy van hogy annyi amennyi kevés akkor kevés de legalább van valami
És ott van az én típusom akinek van munkahelye van pozíciója van egy adott fizetése de előrébb akarnék lépni. A dolog nekem nem élethalálkérdés van egy biztos állásom nem vállalok el akármit nem vagyok kétségbeesett megszorult stb. Nem fogok semmit elvállani csak azért hogy legyen már valami. És a fizetés is olyan nálam hogy van egy mostani fizetésem ez alá nyilván nem megyek de pont ennyiért se váltok. Ha már váltok akkor mostani fizu + legalább 20% többletet kérek különben minek váltanék.
Szóval mindezzel mennyire vagyok nyerő egy leendő munkáltató szemében? Hogy nem egy megszorult állásért remegő egérke vagyok hanem egy magabiztos valaki akinek van egy igényszintje és azt teljesíteni kell a munkáltatónak vagy fel is állok az asztaltól és nincs miről beszélnünk?
??? és mi van akkor ha valaki úgy dönt hogy X év mókuskerék és szarrá dolgozás után felmond majd elmegy egy gél évet üdülgetni rekreációs útra stb majd visszajön hogy na akkor állás... nincs állása nem volt fél éve és nem rúgták ki ő jött el mert elege volt a napi 10 óra mókuskerékből és kicsit tán élni is akar mielőtt szívinfarktusbna feldobja a talpát két meeting között na akkor mi van?????
Ez egy reális élethelyzet? Az hát. Na ekkor mi van?
Ez mondjuk minden, csak nem tipikus. 1000-ből jó, ha 1 embernél fordul elő egész élete alatt.
Amúgy meg ez a munkaadónak nem jó jel, kevesen akarnak egy idegösszeroppant kollégát, aki vélhetően még annyira sem fogja bírni a nyomást, mint fénykorában.
???? Nincs olyan ismerőöm aki ne tűnne el néha néha hosszab szabira egy se!!!
Aztán a munkahelyük vagy megvárja őket vagy nem.
tesóm ment így el pl ő fizetés nélkülit kért (multinál) nem kapott. Leszarta felmondott. Elnment 3 hónapra visszajött keresett mást. 1 hó alatt talált....
Ki bezsélt itt idegösszeomlásos esetről könyörgöm...
csakaz ember néha ÉLNI szeretne egy kicsit és nem csak futni a kerékben míg ki nem nyúvad.
nyugaton ez TELJESEN szokásos sőt még a munkáltatók sztogalmazzák komolyabb beosztásoknál...
hol vagyunk mi itt ettől.... Balkán!!!!!!
Én lassan 10 éve dolgozom a 3. multinál, de ilyet még elbeszélésből sem hallottam.
De te is csak egy hantabajnok vagy, először fél év, már csak három hónapról hadoválsz össze vissza, meg külföldről, ahol szemmel láthatóan semmi tapasztalatod nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!