Igaz az, hogy adminisztrációs és hasonló munkakörben inkább nőket alkalmaznak a munkáltatók?
Igaz-e, hogy legtöbb mikro, kis és középvállalkozásnál előnyben részesítik a női jelentkezőket a fent említett munkakörben meghirdetett állásokra?
Cáfolatokat és ignorálásokat is várnék észérvekkel. Valóban sokat nyom a latba, ha valaki dekoratív hölgy? Szívesebben alkalmaznak alacsonyabb (nem vezetői vagy fontosabb munkakörben) ilyen hölgyeket itthon?
Szerintetek mennyit nyom a latba a vizuális megjelenés egy-egy munkakörnél, tényleg csak a fontosabb munkakörökben nézik el, ha valaki kevésbé szimpatikus első ránézésre? Gondolok itt ilyen matematikai elemzői vagy mérnöki állásokra. Még mindig ennyire szexista a gondolkodás itthon?
Amelyik főnök az alapján választ munkatársat, hogy ki a legszebb nő, én ott nem is akarnék dolgozni.
Viszont a jó megjelenés és a szimpátia igenis fontos, 2 hasonló önéletrajzzal rendelkező ember közül azt fogják felvenni, akinek kellemesebb a megjelenése, akár fiú, akár lány.
Alapvetően munkakörtől függ, a nők általában precízebbek, és jobban elvannak a pepecselős munkával, a férfiak ezt hamar megunják. Viszont ahol én dolgoztam eddig(pénzügy, compliance), ha volt fiú jelentkező mindig nagyon örültek neki, mert a nemek arányát jobb irányba tereli. (Sok hüpi összezárva egy irodában sok konfliktusforrás.). Ráadásul a fiúk nem mennek el szülni, és általában nem ők maradnak otthon, ha beteg a gyerek, szóval szerintem sokszor még előny is.
Szia, csak székhelyét és létszámát elárulnád a cégnek ahol dolgozol?
Illetve milyen jellegű gazdasági tevékenységet folytattok?
Tényleg csak érdekelne, hogy milyen méretű, jellegű és létszámú cégeknél él ez a fajta gondolkodásmód, ahol a nemi diszkrimináció ilyen fokú a felvételinél valamint kevésbé lényegesek az észérvek :)
"kevésbé lényegesek az észérvek :)"
-->
"2 azonos kvalitású jelentkező közül a főnököm (aki természetesen férfi) rendre azt választja, aki jobban néz ki"
Ez eléggé észérv, hogy 2 közel azonos képességű ember közül a szebbet/jobb megjelenésűt választják. Nem is értem, hogy ez miért kérdés.
#7 ez a kijelentés nem tőlem származik "2 azonos kvalitású jelentkező közül a főnököm (aki természetesen férfi) rendre azt választja, aki jobban néz ki"
Jól kisakkoztak, gratulálok
Amikor észérvekről írtam, sőt maga a kérdés is burkoltan, de tartalmazta azt, hogy egy dekoratív hölgy szakmailag nem azonos kvalitású mondjuk egy kevésbé szép hölggyel/úrral szemben. A kérdésben burkoltan arra céloztam, hogy mennyit nyom a latba az észérv(szakmai tudás figyelembevétele) és mennyit, hogy vizuálisan mindennap ki tudjanak elégülni az új munkatárson vagy akár van aki máshogy is.
Ha továbbra sem érted a kérdést megkérlek ne írj, a hozzászólásoddal csak ignoráltad az itthon tapasztalható viszonyokat, hogy ez a fajta diszkrimináció számodra rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!