Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezzel így minden rendben van?

Ezzel így minden rendben van?

Figyelt kérdés

Diákmunkán vagyok 3 hétig, és a jelenléti íven úgy van írva, hogy reggel 8-tól délután 4-ig, de már 6 órakor ott kell lenni

Ez igy szabalyos?

Meg a másik, hogy 2-3 perccel hamarabb elmentem aláírni a jelenlétit hogy befejeztem erre egy irodás nő ( nem tudom milyen beosztásu, de nem a főnök)

lecsesz amiért én 2-3 perccel hamarabb eljöttem (minden más diák is ugyanigy megy el) és hogy pontosan 4kor kell abbahagynom🙄

2017. jún. 27. 17:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem szabályos és én simán megkérdezném, hogy ha pontban 4-kor kell elmenni, akkor ugye nem baj, hogy ha holnap pontban 8-kor fogok érkezni (6 óra helyett)? :-)
2017. jún. 27. 18:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Én mondanám csak félek, nem szeretnem ha kevesebb fizetest kapnek mert ugy van hogy az ott dolgozok pontoznak
2017. jún. 27. 18:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Na pont ezért csinálják meg mert te félsz és bemész reggel 6ra!

Van még rengeteg diákmunka!

2017. jún. 27. 18:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Diákként akkor találsz magadnak iskolaszövetnél munkát, amikor akarsz. Pontosan azt tedd, amit az első mondott, illetve jelentsd a közvetítő szövetkezetnek is. Egész biztos, hogy nem normális dolog és a legkevésbé sincsen rendben.
2017. jún. 27. 19:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem szeretném jelenteni mert ismerős által vagyok itt és nem szeretném, ha miattam valami probléma lenne.
2017. jún. 27. 20:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Ja, hát ha semmi szükséged nincs arra a napi ~1000 forintra (amiért különben TE dolgozol meg és TŐLED lopják el - ebben az esetben a lopás szó még csak nem is túlzás), akkor privátban megadom a számlaszámomat.

Miattad nem valószínű, hogy problémája lenne az ismerősödnek. Két eshetőségre tudok gondolni:

1) a közvetítőd nem tud a dologról... bár hogy a falloszba' ne tudna róla, amikor ők dolgozzák fel a jelenléti adatokat

2) ők is benne vannak a dologban, esetleg egy nokiás dobozért cserébe tartják a szájukat

Kíváncsi lennék arra is, hogy vajon milyen munkakörülményeik vannak a dolgozóknak és vajon hány órára vannak bejelentve, mennyi megy zsebbe, mennyit csalnak el tőlük, hány ki nem fizetett túlórájuk van egy héten és egyebek. A kérdésed és a történeted szempontjából mindez irreleváns, csak most elgondolkodtam rajta. Már alapból furcsa nekem a 06-16 munkarend is egyébként. Nem tudom, hol dolgozol, de irodában rendszerint 18-16 szokott lenni, gyárban pedig 06-14, úgyhogy ez sehogy se stimmel (nem mintha nem lehetne akár minden egyes cégnek saját munkarendje, de nem szokványos szerintem ez a verzió).

TL;DR: hacsak nincs a szerződésedben valami apró betűs megjegyzés, és nem csak veled csinálják ezt, akkor itt valami jókora illegál van a háttérben, a két órányi pénzed meg szerintem a főnököd zsebében landol.

2017. jún. 27. 23:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Utálom ha lopnak....főleg ha tőlem.

Bammeg ne hagyd már magad, ahogy az előző is írta te ingyen dolgozol nekik 2 órát. Én lennék olyan genyó hogy megpróbálnám az össze diáktársamat aki ott dogozik rábeszélni egy együttes cselekedettre. (direkt 8ra bemenni, stb)

Amúgy még egyszer leírom

Te INGYEN dolgozol napont 2 órát. Gratulálok...

2017. jún. 28. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!