Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi ideig tart egy állásint...

Mennyi ideig tart egy állásinterjú?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi,hogy ha már valaki volt állami intézményben (iskola, kollégium, polgármesteri hivatal stb.) állásinterjún, akkor mennyi az optimális idő, amíg bent van a pályázó? Mi az, ami túl kevés, mi az ami túl sok? Ebből lehet levonni következtetéseket, hogy mire számítsunk, megkapjuk-e a munkát vagy sem?
2010. máj. 19. 19:52
 1/6 anonim válasza:
93%
Minden pályázóra kb. azonos időt szánnak, ez a kommunikáció menetétől számítva lehet 10 perc, de lehet akár 20 perc is/fő. Nagyon nem lehet következtetni, mert lehet, hogy azért tartanak bent sokáig, mert te vagy a tuti befutó, vagy amiatt, mert még nem szedtek ki belőled minden fontos információt. Ugyanez lehet fordítva. Lehet, hogy azért küldenek el előbb, mert te vagy a legjobb és eleget bizonyítottál 10 percben, de lehet, hogy abszolút esélytelen vagy. Sajnos, ez egy ilyen tortúra.
2010. máj. 19. 20:11
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

én ahol eddig közel egy órát voltam, oda mindig felvettek. a túúl rövid interjú, kevés kérdéssel tuti nem befutó.

ha interaktív az interjú és több mint fél óra, tapasztalataim szerint az jó jel.

2010. máj. 19. 20:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Én nem egészen negyed óráig voltam bent, (olyan 12 percet), s szerintem én is elmondtam, amit gondoltam, s az igazgató is vázolta, hogy kire van szüksége, milyen munkaköri leírást gondol és én vállalom -e a feltételeket. Akkor szerinted, még lehet nyerő, hogy csak ennyi ideig voltam bent?
2010. máj. 19. 20:39
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

az igazgató nem veszteget sok időt egy állásinterjún, hamar leszűri kire van szüksége, de szerintem ezt az esetek túlnyomó részében te megérzed, ha befutó voltál vagy sem. ha úgy érzed, hogy tényleg mindent megkérdezett, ami alapvető volt a pályázatodhoz, és úgy érzed, hogy felkeltetted az érdeklődését, akkor mindenképp van esélyed.

ezt csak te tudhatod, hogy milyen volt az interjú. lerázós vagy leszűrte a lényeget és szimpatikus is voltál.

általában azért ha nem több körös a dolog, az igazgató is több időt szán rád. részletekbe belementetek? ha úgy érezte, hogy te voltál a megfelelő, ő akarja elmondani az összes részletet az állásról, mikor kell bejönnöd, meddig vagy itt általában, mikor kezdhetsz.. és akkor már minden apróságba belemegy, a juttatásokba, hogy ő is megcsillanthasson neked valami jót.:)

2010. máj. 19. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

de különben a 12 perc nem hangzik túl bíztatóan.:(

ha nem hívnak vissza, ne add fel. nem könnyű állást keresni, majd akkor lesz egy jobb is.:)

2010. máj. 19. 20:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát...

Nem tudom. Én bizakodom, de hát persze tudom, hogy rengetegen jelentkeznek egy állásra. Annyi volt csak, hogy :

- beszéljek magamról

- mit tudom az intézményről

- elmondta, hogy ő mit szeretne változtatni

- volt egy kinyomtatott papír, amelyen az álláshoz tartozó feladatkörök voltak felsorolva, kérte, hogy olvassam át, s így is hajlandó lennék-e ott dolgozni

- elmondta, hogy milyen bér juttatás stb. lenne, hogy miért van erre az állásra szükség stb.

kb. ennyi volt, s hogy majd értesítenek, mert a beadási határidő majd csak a jövő héten telik le.

Sok esélyem nem volt beszélni, mert jobbára ő beszélt, de azért amikor kérdeztek, próbáltam eladni magam.

Három vagy négy embert szeretne fel venni, remélem az egyik én leszek. Bár tudom, hogy ne fűzzek hozzá inkább nagy reményeket. Mondjuk én már annak is örültem, hogy egyáltalán behívtak interjúra. Mondjuk azért gondolom, hogy esélyes lehetek, mert szerintem nem rángattak volna föl Pestre (vidékről) ha nem.

2010. máj. 19. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!