Ti feladnátok egy állami tisztviselő állást?
Isnerősöm egy kisebb városban az önkormányzatnál volt köztisztivselő, osztályvezető. Jól keresett, vezető volt, ott tolta vagy 10 évig.
A végén azért jött el mert nem bírta egyrészt a sok stresszt, a sok szarságot amit az új polgármester vitt be (aki kb egy fogyatékos szintjén volt)
Nem bírta ő se már a sok bénázást, politikát.
Egy ideig munkanélküli volt, kicsit le is züllött (nem anyagilag mert volt félretett pénze).
Most már több éve dolgozik egy helyen ahol az adott terméket viszi el cégekhez, tart előadásokat, folyamatosan utazik (külföldre is, pl Amerikába), rendezvényeket szervez, stb.
A fizetése nem csúcs a korábbihoz képest, de jól érzi magát. Jól elvan, nagyon szeret utazgatni, szervezni, stb.
Szóval neki végül jó döntés volt.
Én már rég otthagytam.
Pályakezdőként jó volt, mikor nem volt mit írni az önéletrajzba. De kb. ennyi, egy ugródeszka és semmi több.
Na persze nekem diplomám van. Középfokúaknak máshol se fizetnek sokkal többet.
Utolsó, ez viszont színtiszta demagógia amit írtál.
Az ilyen ostoba ügyfeleken röhögtem a legjobban, mikor előadták, hogy "maga az én adómból él", azt kell csinálnia amit mondok stb :D
Ilyenkor előhúztam az estére vásárolt piásüveget ha épp ott volt és megnyugtattam az illetőt, hogy a pénze nemes célra megy :P
A munkát nagyon szeretem, de a többit nem, ami körülvesz.
Borzalmas bürokrácia, értelmetlen és lehetetlen elvárások, a lényegi "munka" ezek között elvész. Nem beszélve arról, hogy állandó lemaradásban vagyok a határidőkkel, mert 4 ember munkáját 1 embernek kell végeznie, mert nem a feladat mennyiségéhez mérik az emberigényt, hanem csak leépítenek és kész. Az állandó stresszt már nem is említem.
Én dolgoztam a piacgazdaságban elég sokat, ott is voltak határidők, meg sok meló, aztán kerültem állami szervhez, de itt nem tervezek hosszú távra. Hozzáteszem, nem az alacsony fizetés miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!