Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más szerint is jobban érdemes...

Más szerint is jobban érdemes vállalkozni mint "csúcskarriert" építeni?

Figyelt kérdés

Vannak emberek akik kitűnő jegyekkel, presztízs egyetemeken (akár külföldön) végeznek, és pár év után keresnek kb. 400-500k Ft nettot Budapesten (persze külföldön ennek mondjuk a 4x -ét). 400-500k Ft netto fizetés jól hangzik, de ha azt nézzük, hogy egy átlag új építésű lakás már 25-30M, egy 5 éves középkategóriás auto 3-4M Ft, akkor még így is kevésnek hangzik.

Megéri a sok év tanulás, szenvedés, küzdés ekkora bérért? Szerintem jobban megéri valamilyen vállalkozásba gondolkodni, akár valamit kicsibe...

Egy harmadik verzió pedig külföldre menni, de most maradjunk abba a koncepcióba, hogy az ember itthon akar maradni és dolgozni.

Ti hogyan látjátok?

2017. jún. 18. 22:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%

Utolsó kolléga :)

És te mélyen alul vagy fizetve,csinàljàl Cisco CCNA,CCNP,CCNE vizsgàkat és vàlts céget ez apró amit neked fizetnek most,simàn tudod hozni a nettó 7-800e.

Plusz el mehetsz tanàcsadónak,network designernek,na itt megéri pl szàmlàra dolgozni még több pénz.(ez is vàllalkozás)

2017. jún. 19. 09:20
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
inkább cég és minimálbéres éhezés meg a napi 25 óra munka, mint 8-5ig tartó rabszolgaság, ahol még a fingásodat is előre kell egyeztetned a főnökkel.
2017. jún. 19. 09:59
 13/15 anonim ***** válasza:
68%

Ja értem ulolsó,egóból.

DE ez mivel jobb?

Van egy céged alig keresel?Aztán ennyi az életed:eszel,felkelsz,dolgozol,lefekszel?

Ez mi ha nem rqabszolgaság?

És bocsi de én sose éreztem magam rabszolgának,magas fizut kapunk,jó magas kafetériát,karrierlehetőségek,céges továbbképzések,kiküldetés természetesen mindent fizetve.

NEm hinném,hogy rabszolgaság van.,

Vagy az az IT ismim aki 30 évesen vezetőként dolgozik és egy Volvo S90-se van,és köszöni szépen szépen el van,a cégek folyamatosan bombázzák ajánlatokkal,utazgat a legjobb helyekre.

Ez borzasztó tévhit,hogy aki alkalmazott az rabszolga.

Mi speciel nem,igaz kell hozzá piacképes tudás,pl programozó.

2017. jún. 19. 10:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretnék a saját főnököm lenni és kilépni a multis mókuskerékből, de több ötletemhez is csináltam részletes üzleti tervet és nem tűnt úgy, hogy keresnék annyit, mint alkalmazottként. A kockázatokról nem is beszélve.

Lehet, hogy csak az ötletem nem elég jó, de én nem látom, hogy minden bokorból havi 500-700 ezres hasznot hajtó cég nő ki.

2017. jún. 19. 12:54
 15/15 anonim ***** válasza:
23%

Ahogy uccsó mondja,sajnos én sem ezt látom.

Én alkalmazottként bőségben élek a vállalkozó ismijeim mellett,életük egy szem se,nyáron is sehova se mozdulnak ki hanem bent a szobában 25 órában és csinálják a cég dolgait,és aprót vesznek ki ez a durva,IT-ban meg élünk mint MArci hevesen.

Mondom ezt,úgy,hogy én is akarok céget,de nem havi 500-700e bevétellel hanem egy nullával többért ami már profit kell legyen nekem.

Ezt IT-ban lehet is hozni,speckó területen,hogy neked könyörögjenek az ügyfelek,hogy dolgozz már nekik mert kell a melód,és egymásra licitálnak,szinte meghajolva.

Na ekkor éri meg,amikor olyan tudásod van amiért ölnek is.

Nézzétek meg egy tanácsadó életét,legyen SAP,IT,IT biztonsági,hálozati tervezőjét,na nekik nagyon megéri mert lehet a napi dijuk akár több százezer is.

2017. jún. 19. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!