Mit tennétek ha már 100Ft-ot is megterhelő a
gyermeketeknek adni reggelipénznek? Ha egy kis faluban
laktok és semmi munkalehetőség nincs, városba utazni
pedig szintén pénz, hogy ott keressek munkahelyet. Milyen
munkát ajánlotok ami tisztességes?
Figyelt kérdés
Az anyukámnak főiskolája van, az apukám kőműves.Anyukámat nem vették fel még takarítónőnek sem mert 100ezren alul nem fizethetnek neki mert fősulija van, apukám dolgozik bár már 2 hónapja nem kapott fizetést, így szerintem ott fogja hagyni.A család idegroncs lett, mert a pénzen megy a vita: nincs osztálypénz befizetve, nincsenek meg az alapvető szükségleti dolgok, tisztító szer,étel, nyakunkon az otp,és már a kenyér árát is össze kell dobni!100-200 Ft kajapénzt kapunk a hugommal amiből lássunk be elég nehéz jól lakni,főleg hogy mindketten középsulisak vagyunk a városban.Szeretnék dolgozni de ha a szüleim sem kapnak munkát akkor én hogyan kapnék?!És nagyon rossz amikor az osztálytársaim hívnak vásárolni és én nem tudok megvenni bizonyos dolgokat, ruhákat, ezért nagyon sokat sírok.Nagyon jól tudok képet szerkeszteni, próbálkoztam már ezzel is munkát keresni, de nem jött össze.Szeretnék komoly tanácsot, és véleményeket kapni, hogy ti mit tennétek a helyembe?
Nincs mese meg kell próbálni elköltözni, mivel helyben nem találsz semmit. A házat eladni, venni valami közeli nagyobb városban egy kis lakást. Munkalehetőség is több van és ingyen járhatsz munkába is.
2010. máj. 18. 22:06
12/21 anonim válasza:
Melyik városba jártok be? Én (17 vagyok) tavaly cseresznyét és meggyet csomagoltam egy gyárban napi 3-4 ezerért. Keress valami diákmunka közvetítőt. Jobb lenne, ha anyukád is a városban keresne munkát, ott biztosan tudna takarítani (Auchan, Tesco, iskolák stb...), ha más nincs feketén.
2010. máj. 19. 16:04
13/21 A kérdező kommentje:
hát csak az a gond, hogy a busz is elég drága(oda is kell pénz) Örülök ha már a bérletemet meg tudjuk venni!Sajnos elköltözni is nehéz, mivel a mi házunk öszkompfortosan 6milliót ér, Félegyházán pedig kapnánk ugyanilyet 12millióért!De azt meg pláne nem tudnánk előkeríteni!:(
2010. máj. 19. 17:42
14/21 A kérdező kommentje:
Az internetes munkán gondolkoztam, de rengeteg a csaló, és egyszer át is vágtak!Fizetnem kellet 1000Ft-ot hogy hirdessem van munka!MLM lap....
2010. máj. 19. 17:44
15/21 anonim válasza:
Valóban vannak olyan munkáltatók akik nem alkalmaznak diplomásokat.Sokan nem is tudják,hogy ha egy meghirdetett állásra jelentkezik,akkor csak az ott feltüntetett iskolai végzettséget kell megmondani.Ha már bejutott egy helyre,utána nagyobb az esély a magasabb végzettséggel feljebb jutni.Vannak olyan cégek,akik saját buszjáratokkal vagy munkásszállásokkal rendelkeznek.Ideiglenes megoldásnak az is megfelel,amig kicsit rendbejöttök anyagilag.Egyébként milyen diplomája van anyukádnak?
2010. máj. 20. 20:24
16/21 A kérdező kommentje:
Anyukámnak tanítónői diplomája van.Sajnos visszautasították, hogy a cigány származása miatt, nem tudom!De így is nehéz munkát találni, ha már látják az emberen hogy barna bőrű!:(
2010. máj. 22. 11:02
17/21 anonim válasza:
Hanyan vagytok a családban és mennyi a bevételetek? Mert ha több gyerek van és a szülőknek nincs munkája, akkor valami segély tuti jár, ezt kérdezzétek meg az önkormányzatnál!
A ház 6 milkót ér, írtad. Ennyiből nem tudtok városban venni kisebbet? Vagy abban nem fértek el?
Termelni nem tudtok valamit, amit eladhatnál a piacon? A vidék előnye, hogy növény lehet termeszteni, ami sok munkával jár, de eladhatnád a piacon! Sőt, a neten is kereshetnél vevőt, hátha a közelben valakinek pont pl. 5 láda alma kell, nektek meg annyi termett. Így szállítani sem kéne, a vevő elvinné.
Milyen a házatok meg a kertetek? Hátha eszembe jut még pár ötlet.
2010. máj. 23. 18:35
18/21 A kérdező kommentje:
Van 1 hugom és én,4-en vagyunk összesen!Kertes családi házban lakunk!Hát a termelős ötlet sajnos nem jó ötlet, mert nincs földünk!:(
Sőt ebben a faluban senkinek sincs pénze, tehát ha segítenék esetleg takarítani egy néninek, még azért sem kapnék semmit.Diák munkát már most elkezdek keresni, hogy nyárra legyen.
2010. máj. 24. 15:32
19/21 anonim válasza:
figyu, 4 emberre, ha kevés a bevételetek, simán jár segély, kérdezd meg az önkormányzatnál (legjobb ha anyukáddal bemész)
de el kéne gondolkozni a költözésen olyan helyre, ahol van munka, vagy nem akartok?
2010. máj. 24. 18:54
20/21 A kérdező kommentje:
De igen költöznénk mi csak ha eladjuk 7millióért a házunkat akkor városban nem kapnánk érte csak egy nagyon picike házat, amiben szerintem lehet nincs is fürdőszoba!Mivel faluban kevesebbet ér a ház mint városban!:( Szerintem segélyt is kapunk, de így olyan rossz, itt van az év vége és az osztálypénzt is be kellene fizetni!:( Én is szeretnék szép ruhákban járni, már 3 hónapja fodrászhoz készülök csak levágatni a hajam de még az is nehéz, még mindig nem bírtam eljutni odáig!:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!