Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ahhoz, hogy valaki hivatásos...

Ahhoz, hogy valaki hivatásos fordító/tolmács legyen, mindenképpen el kell végeznie az adott nyelv "-isztikáját" egyetemen?

Figyelt kérdés
2017. jún. 14. 16:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Bármilyen diploma után beiratkozhatsz fordító/tolmács szakosodásra, amennyiben van felsőfokú nyelvvizsgád abból a nyelvből.
2017. jún. 14. 20:48
 2/3 anonim ***** válasza:
60%
Nem muszáj, de előnyt jelent. Amennyi tolmács/fordítóval kapcsolatos kérdést olvastam itt az utóbbi időkben, csak itt Gyakorin több leendő tolmács van, mint amennyire szükség lenne... és akkor inkább valószínűleg azok fognak jól elhelyezkedni, akiknek papírjuk is van.
2017. jún. 14. 23:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tehát ha gépészmérnök végzettséggel én török tolmács szeretnék lenni, akkor nincs előttem akadály
2017. jún. 15. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!