Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Feleségemel szeetnék dolgozni...

Feleségemel szeetnék dolgozni németország-ban, lehetőleg kettő müszakban, körülbelül menyit kerresnénk?

Figyelt kérdés

Slovakiai felvidéken kisé nehéz élni,jelenleg munka nélküliek vagyunk,nincs gyerekünk jelenleg csak ketten vagyunk,jelenleg német nyelv tanfolyamot végzünk mind ketten.

Nekem van targonca és hegesztői végzetségem,lehetőleg Torgau ban szeretnék el helyezkedni,menyit lehet kerresni egy teljes műszakban és egy fél műszakban?mármint kettinknek menyi lenne a fizzetés? kb?

2017. jún. 7. 21:12
 1/2 anonim válasza:
Szia, tökmindegy mennyit keresel, a lényeg az, hogy röhögve megélsz akár egy fizetésböl is. Adóosztályok vannak 1-6 -ig.Ez azt jelenti, hogy ha házas vagy, akkor pl.keresettöl függöen 3- asban vagy te a feleséged 5 -ben. Ez akkor van, ha relatív nagy a bruttotok közötti különbség( kb. 500 € -tól), ha nem akkor válszthatóa 4 -es minkettötöknek, ott erösebben adóztatnak, de évvégén a bevallásnál elég jól visszakapsz. Egy szakértelemmel rendelkezö hegesztö direkt cégnél kezdésre 13€ -t kap kb. bruttóba ez 160 órával kb 2000 bruttó ami 3 -as adóosztályban 1650 nettó. Van aki 16-20 € -t is kap hegesztöként, ez attól függ mekkora szakember vagy. A lakások rezsinélküli bérlete kb. 70 m2 helytöl függöen (nem münchen!!!) kb. 500 € plusz max. 200 rezsi.A maradékból röhögve megélsz, és a feleséged zsetonját igazából akár meg is lehet spórolni. Nekem van itt ismerösöm, a férfi köfaragó mester 2300 € nettója van, a felesége pénzéböl megélnek, a faszi havi lóvéját állandóan fére tudják tenni. Azért ez ritka eset, de azért leírtam.
2017. jún. 10. 21:31
 2/2 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk házasok,jelenleg csehországban dolgozunk

én mint hegesztő:2300eu 6órától-2óraig 2órától feleségemel megyünk komló gyárba fejenként 600euro

2től 8ig,havonta egy hét szabadom van ,el vagyunk a gyárban kerreset pénzből is ,de azé köszönöm :)

2017. jún. 16. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!