Németországban mennyi idő alatt találtatok munkát? Volt aki feladta? Alap némettel miért ilyen nehéz elhelyezkedni holott milliószámra jönnek akik ennyit se fognak tudni sosem?
Apukám eleve úgy ment ki, hogy volt biztos munkahelye, nem csak hasamra csapok,kimegyek,aztán majd lesz valami.(CNC-sként helyezkedett el) Nem beszélt egy szót sem németül,de ennek már 6 éve, azóta folyékonyan beszél németül.
Anyukám tavaly májusban ment ki apukámhoz, ő egy nyelvtanfolyammal indított kint, május elején volt a vizsgája (kicsivel magasabban van így most a nyelvtudása,mint a középszint,de ő sem tudott egy szót sem, mikor kiment.Ellenben folyékonyan beszél románul (székely,a rendszerváltásnál jött Magyarországra.)franciául,és tanult latinul, spanyolul is.) több helyen is volt már próbanapon,de még keresi az igazit.
Mivel így mentél ki,szerintem eleinte elégedj meg egy 3 órás mosogatói munkával,nem veszi el az idődet túlságosan, és közben tudsz keresni jobbat/mást. Apránként kell feljebb jutni,senki sem a csúcson kezdi.
Én már 1000 ilyen kérdést megválaszoltam, hogy egyedül, német nyelvtudás és szakma nélkül ide kijönni nem érdemes.
Azt is ezerszer leírtam már, hogy én rengeteg takarítói munkát találtam amihez folyékony nyelvtudást igényelnek. Igen, ez így van és minnél többen jönnek, annál rosszabb lesz ez.
Nekem a párom német szóval én miatta költöztem ide. Egy szót nem beszéltem németül. Angol C1-em senkit sem izgat. Első munkámat 2 hét alatt találtam meg. Aztán ott felmondtam és intenzív németre jártam, ami B1-es szintig vitt fel. Ezek után 4 hónapig kerestem munkát, majd találtam is egyet. Mellette pár órás németre jártam, itt B1.2 nek hívják, ezzel már elmehetsz valamilyen szakmát tanulni.
Szóval mégegyszer megismétlem. Vagy úgy jössz ki, hogy van nyelvismereted + szakmád, vagy párban jöttök, ahol az egyik beszéli a nyelvet és dolgozik, a másik 1 évig tanulja a nyelvet és majd utána ő is keres munkát.
Takarítás oké hogy minijob, de akkor elvállalsz 4et 5öt, annyiból meg már összejön valamennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!