Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy németországi...

Mennyit keres egy németországi mozdonyvezető?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mozdonyvezető szeretnék lenni már nagyon kicsi korom óta. Elég jól keresnek manapság még itt Magyarországon is a mozdonyvezetők (ha jól néztem 0-4 év 217.000 Ft + 35% műszakpótlékok) ami egy fiatal számára jó fizetés. Viszont jártam többször is vonattal Németországban, és mint Magyar gyerek nagyon rácsodálkoztam (többször is ), a gépparkra, pályák minőségére, pontosságra (lehet, hogy csak nálam volt pontos). Mivel megy a német, gondolkoztam rajta, hogy milyen szuper lenne Németországban dolgozni. Olvasgattam német oldalakon is, így fizetés gyanánt, de konkrétan még nem találtam meg amit kerestem. Úgyhogy segítségeteket kérném ebben az ügyben, és még abban is, hogy megéri-e kimenni Németországba, vagy inkább itt Magyarországon maradjak (egyre jobban próbálják modernizálni pályák felújítása, új motorvonatok, mozdonyok)

Segítségeteket előre is köszönöm!

(Én még 16 éves vagyok 10. osztályba járok szóval még egy picit messze van a dolog, de látván osztálytársaimat örülök, hogy van valami tervem a jövőmmel kapcsolatosan)

#mozdonyvezető #németországi mozdonyvezető #db banh #deutsche lokomitvfahrer
2017. jún. 6. 21:43
 1/1 anonim ***** válasza:
1500-2000 EUR /hó nettó. Kb 550 ezer Ft. Túlórával, vagy magánvasútnál több. A helyi átlaghoz képest nem sok, de nem is elsősorban a pénz miatt hagyják itt a mozdonyvezetők az itthoni trágyadombot, hanem a jobb munkakörülmények és a megbecsülés miatt. Itthon a vasutas laktanyák ált olyanok, mint egy hajléktalanszálló, egy fertő az egész. De nem csak a laktanyák, hanem a szolgálati helyiségek túlnyomó része is, forgalmisták, váltókezelők sokszor aládúcolt, trágyalében úszó épületekben melóznak minimálbér közeli fizetésekért. Az igazgató széttárja a karját, sajnos nincs pénz. Aztán felveszi a havi 5 milliót és a céges limóval furikázik, az irodája egy luxusszálloda lakosztályához hasonlít. Mozdonyvezetőket a relatíve magas fizu miatt utálják, ez látszik cégen belül és a vizsgákon is. Vizsgáztatásnál, vezénylés elkészítésénél, áthelyezéseknél az uram-bátyám viszony dominál, a cimborákat és a seggnyalókat segítik, a többit lenyomják.. állandó vizsgáztatás, vonalismeret, típusismeret, etc ahol csak attól függ a sorsod, hogy ki vizsgáztat. Nincsenek szabályok, állami cég, de a törvények nem vonatkoznak a főnökökre és a vizsgaközpontra sem, csak az igáslovakra, akik nap mint nap próbálják életben tartani ezt a pénznyelő feneketlen zsákot. Leginkább ezek miatt veszi az irányt egyre több mozdonyvezető az osztrákok és a németek felé az irányt kis hazánkból.
2017. jún. 7. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!