OKJ -s szoftverfejlesztőként, 0 tapasztalattal milyen munka lehetőségek vannak?
Tapasztalat alatt azt értem (amit jelent), hogy nem dolgoztam.
Lehetséges így egy 120-150 ezres nettó fizetés melletti állás, vagy ingyen sem kellenék ilyen végzettséggel sehová?
Vannak lehetőségek,de attól függ, hogy mit tudsz...
És lehetséges, hogy 120-150 ezres nettót adó munkát találj, az más kérdés,hogy ennek mekkora az esélye.
Hm, azt vártam, hogy lesz minimum egy hozzászólás ehhez a kérdéshez. Erre meg mindig nulla, pedig még engem is érdekelne a válasz.
Első kérdés: mit tudsz?
Annyi val.szeg nem elég, amit azon az okj-n tanultál. Lehet, hogy kapargattátok a JAVA nyelvet mondjuk, de esélyes, hogy azt nem csak felszínesen kell ismerni. Spring ismerős? Tudtommal ez a JAVA-hoz köthető és nem a tavaszról van szó.
(Miattad most megnézem, milyen kezdő java-fejlesztős hirdetések vannak, vagy legalábbis egyet...)
Mondjuk ez.
Követelmény? Hát ez a követelménylista:
Mit várunk Tőled?
informatikai területen szerzett felsőfokú végzettség (BSc / MSc), vagy folyamatban levő tanulmányok (heti min. 30 óra)
legfeljebb 2 év releváns szoftverfejlesztői tapasztalat (Java nyelv, JEE architektúra preferált), pályakezdők jelentkezését is várjuk!
stabil angolnyelv-tudás
logikus-, strukturált-, gondolkodás képessége; kezdeményezőkészség; önállóság
előnyt jelent, ha a következő kifejezések között találsz számodra ismerőseket: SCM, SQL, JIRA, Linux, Unix, WebSphere, Oracle IAS, WebLogic, JBoss, SunOne/Glassfish, Oracle, MSSQL, DB2
Nem tudom, hogy merre fele kapisgálsz, merre felé keresel. De tanács: nézd, hogy milyen hirdetések vannak azon a szakterületen.
És még ez nem minden. Budapesti vagy? Vagy hajlandó vagy oda felmenni? Ha egyik sem, akkor még kevesebb a lehetőséged.
Angolul tudsz? Ha nem, akkor még kevesebb a lehetőséged.
A tanfolyam alatt voltak otthoni projektjeid? Amiket mondjuk magadtól csináltál, nem pedig a suli miatt?
És nem elég annyi a saját projektnek, hogy "írassuk ki 3 szám összegét".
Van pályakezdő ismerősöm, aki programozó szakot végzett. Nem bp-i, hanem vidéki. Nem kell sehova se.
Okok?
- nincs elég tapasztalata: értsd: nem mutatott fel kb. semmit se, ami bevállalható
- angol tudás hiánya: van, ahol emiatt nem ment tovább a "kiválasztási folyamatban"
- ismeret: hiába tud mondjuk JAVA nyelven programozni, lehet kell hozzá még 3 másik dolog, amit ismerni kell...
- esetleg: ismerős hiánya(De ha ismerős be is ajánlja, akkor is kellhet angol tudás, tapasztalat, több tudás)
Próbálj meg keresni programozós állásokat, aztán hátha több sikered lesz, mint ennek az ismerősnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!