Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Titeket léptettek már be...

Titeket léptettek már be akaratotokon kívül mlm cégbe? Mit tettetek?

Figyelt kérdés

Az állítólagos barátnőm beléptetett egy mlm vagy egy multi-level-marketingbe, a Lyoness Hungary Kft.-be. Ez februárban történt. Csak azért tudtam meg, hogy mi történt, mert kaptam egy levelet, egy kártyával. Utána írtam a cégnek, akik e-mail-ben tájékoztattak arról, hogy igen, be vagyok lépve, és hogy a "barátnőm" léptetett be.

Írtam a levelezési címükre, és küldtek egy törlési kérelmet, amit kitöltöttem, és természetesen aláírás nélkül elküldtem. Azután visszaírtak, hogy szükséges az aláírásom. Mindjárt vissza fogok írni, és megfogalmazom, hogy ha nem kellett a beléptetésemhez sem, akkor a kiléptetésemhez sem kelljen. Azt is megírom, hogy a megfelelő szervekhez fogok fordulni, ha szükséges. Valamint azt mondta az egyik ismerősöm, hogy ő bement a céghez, ezért rákérdezek, hogy hol léptettek be, és hogy hova mehetek be, hogy megnézzem a dokumentumokat, amik a belépésemet igazolják. Aláírás nélkül elvileg nem lehetséges, de azt nem tudom, hogy megszerezhették e az aláírásom.

Hallottam olyan mlm cégről, aminek a tagjait rendőrség vitte el, és nem szeretnék az ő sorsukra jutni.

2010. máj. 17. 23:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

a lyonessbe nem kell aláírás, hogy belépj. csak az adataid. név, cím, email, talán születési dátum is.. pontosan nem emlékszem. de aláírás tuti nem. inkább örülj neki, kifizette helyetted a regisztrációs díjat is. mégis mit vesztesz vele, ha használod a kártyát? visszautalják az elvásárolt összegnek az 1%át a bankszámládra?:D

(ha nem adod meg, akkor is gyűlik a pénzed, bármikor fel tudod venni) mekkora átb@szás!!!!:))))))))

de mondjuk az azért csúnya dolog volt a barátnődtől, hogy nem kérdezte meg tőled, vagy nem említette meg, hogy figyu, kapsz tőlem egy ajándékkártyát, amivel mikor vásárolsz jól jársz...

2010. máj. 17. 23:17
 2/11 A kérdező kommentje:

köszi....

De én akkor sem szeretek semmit sem így félvállról venni. Nem akarok a tagja lenni, és ez zavar. De az idegesített fel, hogy az aláírásomat követelik a kiléptetéshez. Azt pedig nem teszem meg.

2010. máj. 18. 00:39
 3/11 A kérdező kommentje:
Tényleg nem kéne kiröhögni engem, mert ez nagyon nem szép dolog. Egyáltalán nem szeretem, ha az adataimmal visszaélnek...
2010. máj. 18. 00:40
 4/11 anonim ***** válasza:
nem kell levelezgetni (mert hónapokig ez lenne...), hanem feljelenteni a 'barátnőt' és a céget is!! Ennél jobbat nem tehetsz.
2010. máj. 18. 01:12
 5/11 anonim ***** válasza:
Nézd, ha én képzeletben kitalálok egy szervezetet, és azt mondogatom magamnak, hogy te a tagja vagy, te az ellen se tudsz sok mindent tenni. Csak azt tilthatod meg nekem a törvény értelmében, hogy az adataidat kezeljem. Ehhez viszont mindenképp aláírás kell, mert ezt a nyilatkozatot neked kell megtenni. Én megértem, hogy nem akarod, mert a kutya se tudja ellenőrizni, hogy valóban töröltek-e, meg úgy még az aláírásodat is megszerezhetik, de aláírás nélkül semmiképp nem lesz érvényes a nyilatkozatod. El kell döntened, hogy mit akarsz: tenni egy ilyen nyilatkozatot, vagy hagyni a francba.
2010. máj. 18. 06:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyszerűen ne vegyél tudomást róluk (ha nem akarsz)! Ha bármilyen "kötelezettségedre" figyelmeztető írást, felszólítást kapsz, ne is válaszolj rá! Ha pedig személyesen keresnek meg, küldd őket ahhoz, aki a nevedben belépett-beléptetett!
2010. máj. 18. 06:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Na, eszembe jutott egy áthidaló megoldás. Hagyd a francba azt az űrlapot, amit küldtek. Elmész egy ügyvédhez, és íratsz vele egy ilyesmi levelet:

"T. Lyonness

Ügyfelem, xy képviseletében tájékoztatom Önöket, hogy ügyfelem a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 11. § (1) b) pontja értelmében megtiltja Önöknek a személyes adatai kezelését..",

blabla, ezt majd az ügyvéd megfogalmazza. Persze pénzbe kerül, hogy képviseljen, viszont így az ő aláírása lesz ott a levél végén, nem a tiéd, és mégis érvényes lesz. Na, nagy az öröm? :)

2010. máj. 18. 07:10
 8/11 anonim ***** válasza:

lyoness oldalon z üzleti feltételekből szedtem ki a következőt.

'Amennyiben a Törzsvásárló a többes regisztrációt megkísérli, vagy esetlegesen végrehajtja, úgy ezen jogcselekménye jelen szerződéses jogviszony azonnali hatályú felmondását vonja maga után, kivéve amennyiben a többes regisztrálás kétséget kizáróan nem róható fel a Törzsvásárlónak. Ezen utóbbi esetben is a többes regisztrációt a Lyoness annak felismerését követően haladéktalanul megszünteti.

Ha a Törzsvásárló tovább ajánlja a Lyoness által nyújtott előnyöket másnak (szponzoráció), e személy új közvetlen Törzsvásárlóként való regisztrálása kizárólag csak ezen új Törzsvásárló tudtával és hozzájárulásával történhet. Az új Törzsvásárló tudta és hozzájárulása nélkül történő Törzsvásárló-regisztrálás szintén szerződésszegésnek minősül, ami maga után vonja az ajánló Törzsvásárló (továbbiakban: Szponzor) és a Lyoness közötti szerződés Lyoness általi azonnali hatályú felmondását.'

máris van 2 lehetőséged, s az utolsóval a barátnőd is megbűnhődik..:)

2010. máj. 18. 07:53
 9/11 anonim ***** válasza:

ja, és a többes regisztrációt bármikor te is megkísérelheted egymagad www.lyoness.ag/hu oldalon.

kétszer úgysem enged, nyugi, és akkor talán regisztrálják, és automatikusan törölnek..:)

2010. máj. 18. 08:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek. :) Én is arra hivatkozva utasítottam el az aláírást, hogy az engedélyem nélkül léptettek be. Most tüzetesebben megnézem a lyoness honlapját.
2010. máj. 18. 09:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!