Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a HR-es kérdezi, hogy...

Ha a HR-es kérdezi, hogy van-e beadva másik céghez jelentkezésem, akkor mi a jó válasz?

Figyelt kérdés
Van máshova is beadva. Úgy érzem, hogyha az igazat mondom, akkor lehet, hogy el is buktam a felvételt, viszont nem érzem úgy, hogy hazudni helyénvaló lenne.
2017. jún. 2. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Simán megmondhatod, hogy van máshová is beadva, mert ez teljesen nyilvánvaló dolog, kár letagadni. Ráadásul lehet, hogy az általad megpályázott pozícióknál a HR-esek tartják a kapcsolatot egymással, így könnyen kiderülhet a dolog (hallottam már ilyen közeli ismerősnél), és ha kamuztál, akkor szinte buktad is az állást.
2017. jún. 2. 12:54
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Erre mindenképp azt mondanám, hogy igen. Akkor is, ha nem. Persze kiegészíteném egy nem sértő visszakérdezéssel, hogy pontosan miért érzi úgy, hogy köze van hozzá.
2017. jún. 2. 13:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Amikor megkérdezte tőlem, akkor igennel válaszoltam, annyit mondtam mellé, hogy az XY hely az elsődleges (aki megbízásából a HR-es hívott).
2017. jún. 2. 14:38
 4/6 anonim ***** válasza:
78%

Én erre mindig mindentől függetlenül azt mondom, hogy van. Ha még ezután érdkelődik is, akkor megmondom, hogy elég nyilvánvalónak gondolom, hogyha az ember munkát keres akkor több helyre is jelentkezik ami szimpatikus.

Azt sosem mondanám meg, hogy mik a másik helyek, meg köze sincs hozzá. Az erre irányuló kérdéseket mindig lekoptatom finoman.

2017. jún. 2. 15:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Megmondanám, hogy van, mert a számomra legmegfelelőbb állást keresem.

Ezen felül semmi köze máshoz.

2017. jún. 2. 20:30
 6/6 anonim ***** válasza:
74%
Igen, ne higgye azt hogy csak ők a reményem és elvállalnék bármit náluk. Ha kellesz nekik akkor mielőbb igyekeznek visszajelezni hogy nehogy felvegyenek máshová!
2017. jún. 2. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!