Mit gondolnak a vidéki földes "urak", akik ingyen adják ki a földjüket gondozásra a termés ellenében, miért érné ez meg a másik félnek?
Mit? Hogy a magyarok elvárják, hogy ingyen dolgozzanak a földjeiken, amikor bért kéne emelniük?!
Sok példa van.
Haha ez inkább áprilisi tréfa.
Nem gondolom ez jellemző lenne.
Amire van kereslet arra lesz kínálat is, gondolom valahogy mégis megéri annak aki ezt elvállalja.
Én tavaly szőlőszüreten voltam Ausztriában igaz csak 5 Eurót adtak óránként de a szállás, kaja, pia ingyen volt.
Balázska klón nem vagyok földesúr, de öregapám is így adta ki annak idején a 2ha földjét, cserében terményt kapott, pl kukorica esetén 2*650kg-ot, búzánál 2*400kg-ot, volt 2000m2 szőleje ott meg 100 liter bórt kért.
Anno a TSZ is így működött, de csak totál 300kg gabonát fizetett a 2ha földre, ezt nevezik természetbeni juttatásnak!
Manapság tévesen szinte minden városinak a lyukárusítás jut róla eszében, hiszen az sokkal felkapottabb "pöstiek" körében :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!