Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Erkölcsi bizonyítvány igénylés...

Erkölcsi bizonyítvány igénylése közalkalmazotti álláshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Munkahelyet szeretnék váltani (lehetőleg hamar)és találtam 1-2 olyan állást, ami nagyon is érdekelne. Mindegyik közalkalmazotti állás és a pályázat részeként benyújtandó iratok között írják az erkölcsi bizonyítványt is!

Csak azt nem értem, hogy akinek nincs erkölcsije, annak a jelentkezését semmisnek veszik? Igényelni nem tudok, mert a jelentkezési határidőig nem küldik ki nekem. Valakinek van tapasztalata, aki már jelentkezett ilyen állásra, mindenképpen kell az erkölcsi? De nem értem, akiket meg nem vesznek fel, azok meg feleslegesen igényelnek erkölcsit....Vagy esetleg annyit tudok még tenni, hogy postán kérek, feladom és elküldöm a pályázattal a befizetett csekk fénymásolatát, hogy kértem erkölcsit.

De nem is értem, csak attól kéne kérni, akit már felvettek.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. máj. 30. 14:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nincs erkölcsi, nincs felvétel sem. Ha nem csatolod a kért papírokat a jelentkezésedhez, automatikusan elutasítanak. Közalkalmazottaknál más a helyzet, mint a versenyszférában, így nem elég utólag bemutatni.
2017. máj. 30. 14:45
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát most már csak annyit tudok tenni, hogy a csekk fénymásolatát csatolom a pályázathoz.....
2017. máj. 30. 14:50
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Az erkölcsi évente 4 alkalommal ingyenes.

Ha kormányablaknál igényled akkor 5 munkanap, ha neten akkor 8.

A pályázatba beleírod, hogy megigényelted az erkölcsit,az igénylés dátumát és módját, azt várhatóan mikor kapod meg, valamint hogy amint megérkezik pótolod a hiányt.

Emiatt nem fognak elutasítani, ha egyébként megfelelsz és felvennének.

És igen, ahol már a kiírásban is előírják, oda nem fognak anélkül felvenni.

2017. máj. 30. 14:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az erkölcsi igény nem azt jelenti, hogy akinek nincs a kezében fizikailag a papír azt azonnal elutasítják, hanem csak annyit, hogy nem vesznek fel nélküle,

Megigényled és megírod, h megigényelted.

Arra figyelj, hogy ne hagyd ott nekik ha nem vesznek fel.

Évente 4x igényelhetsz ingyen, de csak azért mert 3 hónapig érvényes, tehát 4x3 az 12 mint 1 év. Tehát nincs értelme havonta újat kérni másik álláshoz.

2017. máj. 30. 15:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igényeld elektronikusan. Nagyon hamar küldik, nekem mindig jóval határidő előtt jött. Ha mégsem jön meg, az igénylés benyújtásáról adnak egy lapot (ha személyesen igényled, ha neten, akkor meg ki kell nyomtatni) és azt is csatolhatod az önéletrajzodhoz, elfogadják. Majd max ha behívnak, elkérik a tényleges bizonyítványt. A pályázatod viszont így is érvényes lesz!
2017. máj. 30. 15:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Most igényeltem ügyfélkapun, 5 napon belül nálam volt.
2017. máj. 30. 16:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Postán igènyeltem, 8 nap alatt kaptam meg, de ingyenes.
2017. máj. 30. 18:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Ingyenes? Mióta ingyenes?? Pár éve az egyik munkahelyemen kérték és fizetni kellett érte, nem emlékszem mennyit talán 3000 Ft körül. Postán kértem, kitöltöttem a papírt és befizettem a csekket. Ha postán kérem az erkölcsit, akkor nem kell fizetnem? Csak kapok egy igazolást, hogy igényeltem?
2017. máj. 30. 18:54
 9/11 anonim ***** válasza:

2016. január 1 óta

Évi 4 alkalommal

2017. máj. 30. 20:03
 10/11 anonim ***** válasza:

"Ha postán kérem az erkölcsit, akkor nem kell fizetnem? Csak kapok egy igazolást, hogy igényeltem?"

Nem. A postán 150 Ft-ért kapsz egy "igénylő-csomagot".

Kormányablakban és neten ingyenes, kb. 1 éve.

[link]

2017. máj. 30. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!