Turizmus-vendéglátás közgazdász diplomával szinte bárhol el lehet helyezkedni, mert közgazdászokra szinte mindenhol igény van?
Én amugy nem értem, hogy a turizmust miért sorolják a közgazdász szakokhoz. Az igazi közgazdász pénzügy-matematikai elemzéssel foglalkozik. Ahogy már elöttem is megfogalamzta valaki, igény a gazdaságelemzéssel foglalkozó szakokra van ( tehát közgazdász-matematikai elemzés, esetleg pénzügy és számvitel ) és nem a gazdálkodás és menedzsment, vagy turizmus és vendéglátásra. Ezekre a szakokra is lenne igény, de mivel könnyű elvégezni, igy rengetegen jelentkeznek ezekre a szakorka ( még ugy is hogy 400 fölé rakták az állami ponthatárt, sokan még fizetősen is bevállalják ).
Fontos a nyelvtudás, de ez a szakma nem ad olyan preciz szakmai tudást, amit a késöbbiekben tényleg haszonsítani tudnál. Nálunk a turizmus lányok rendszerint szétbulizzák a szorgalmi időszakot, és ha 1 héten 2 ZH-t irnak akkor már azt mondják rá, hogy szopóhét. Szóval nem egy nehéz szak, éppen ezért sokan elvégzik, túlkínálat van belőle.
Mindenesetre nem azt mondom, hogy felesleges elvégezni, hotelekben el lehet vele helyezkedni, de azért az, hogy bárhol, hát erős tulzas. A nyelvtudás meg sok helyen alap, pláne ilyen emberi szakoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!