Hogy lehetséges, hogy egy jól menő vállalkozó lakótelepi (nem lakóparki) lakásban él?
Jól van 19-s igazad van :)
Ebbe nem megyek bele mert úriember hóditàsairól nem beszél.
#10 szerintem akkor is kamuvállalkozó aki egy noname oldalon kérkedik a bankszámláján lévő milliókkal és közben meg arról papol, hogy nem kell a fölvágás,drága autó meg lakás..
Akkor miért is kérkedsz itt a millióiddal.. maradj csöndben, ülj a pénzeden.. Azt viszont ne felejtsd el, hogy hiába gyűjtögeted, a túlvilágra nem viheted magaddal!
Ott a pont utolsónál,ilyen embereknek teljesen felesleges a pénz,akkor minek?
Leülsz és megszámolod,hogy huhaaa van ennyim meg ennyim,és nem csinálsz vele semmit.
Nem kell mindent elkölteni,de akkor minek siker annak aki nem élvezi?
Nagy Sándor mondta:,,úgy temessék el,hogy a két keze felfele nézzem és legyen kitárva",ezzel jelezve,hogy nem viszi a sírba semmijét és hogy egy életed van azt kell k..rva jól megélni.
Nem kell elszórni dehogyis,15-20%-ot mindig félre kell tenni,de ha semmit se költöl akkor miért kell a pénz?
Amúgy nyugdíjad igen tényleg nem lesz,de egy vállalkozó soha nem megy nyugdíjba hanem dolgozni fog lásd :Vajna papa,Donald Trump.
Én se költök el mindent,vagy néha igen,de annak a 54%-a saját magam fejlesztésébe megy,10% félre és a többiből élek.
Annyira rossz látni, hogy mennyire nincs az embereknek realitás érzéke és mennyire nem értenek a pénzügyekhez. Sokan szerintem egyszerűen fogalmi zavarban vannak.
15 milliós nyereség tisztán egy cégből önmagában nem mond semmit. Mekkora tőkével rendelkezik a vállalkozás? Ha nem egy erősen tudás alapú területről beszélünk (IT, jog, könyvelés, ilyesmi), akkor valószínűleg egy ilyen profithoz, ha nagyon jól (!) megy a cég, akkor kell mondjuk egy 150 milliós forrás. Magyarul a cége értéke mindenestül, legalább ennyi és akkor még jól is megy a bolt. Ezzel elér egy igen pazar, évi 10%-os hozamot.
Egyébként ha így állunk ahogy leírtam, akkor valószínűleg komoly hitelei is lehetnek a cégének vagy neki, mert azért elég kevés ember tud csak elődobbantani egy ekkora összeget saját zsebből, ami egy ekkora cég felépítéséhez kell.
Más: a profitot egy cégből a legritkább esetben szokták folyamatosan kivenni teljes egészében. Sőt, nagyon sokból egyszerűen évekig nem is veszik ki. Legutóbb a Prezi eredménykimutatásaira néztem rá (ugye mindenki ismeri ezt a céget?) és ha jól emlékszem a működése óta nem vettek ki belőle pénzt, pedig profitot termel. Visszaforgatják a vállalkozásba. Itt is valószínű, hogy a csóka nem veszi ki belőle évente a 15 milliót.
Aztán ott a másik dolog: ha valakinek van 10-20-30 milliója, akkor miért kéne egyből BMW-vel járkálnia és csili-vili kertes házban élnie? Kezdjük ott, hogy egy jó helyen lévő, jó állapotú kertes ház, meg egy új BMW ki sem jön ekkora összegekből.
Miért kell azt hinni, hogy MINDEN ember legnagyobb vágyálma egy autó vagy egy ház? Egy kertes háznak én is tökre örülnék, de pl. az autók a legteljesebb mértékig hidegen hagynak, legyen jó állapotú, megbízható és ennyi. Mások az emberek preferenciái. Engem például sokkal inkább töltene el örömmel és motiválna az, hogy a vállalkozásomat sikerre vigyem, minthogy a profitot kiszedegessem és 2 évente vegyek egy új 10+ milliós pinamágnest.
A harmadik ami feltűnik: a jövő totális lesz..rása. Mindenki elszórná azonnal a pénzét. Csak pár tény:
- A nyugdíjat hosszú távon el lehet felejteni, vagy sokkal kisebb lesz az összege mint most, vagy drasztikusan kitolják a korhatárát. Tehát erre jó lenne félrerakni.
- Az egészségügy már most romokban, ahogy egyre kevesebb gyerek születik és egyre több az idős, egyre nagyobb lesz ezen is a súly. Higgyétek el, nem akartok ti 5-6 éveket várni egy műtétre és nem is kell, ha van megtakarított pénzetek ilyen célra.
- A gyerekeitekkel mi lesz? Gondolom nem az a cél, hogy csupasz seggel dobjátok ki őket a nagyvilágba, ha majd felnőnek.
- Mi van ha bedől a vállalkozás?
Olvasnivaló:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!