Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Msc diplomával, pályakezdőként...

Msc diplomával, pályakezdőként, középfokú nyelvvizsgával, megyei jogú város polgármesteri hivatalánál kb. milyen fizetésre számíthatok?

Figyelt kérdés
Próbáltam kiszámolni, de minimálbér alá jött ki, ami nyilván nem lehetséges. Találtam egy bérkalkulátort is, az egész bíztató eredményt adott, viszont abban volt 60.000 Ft illetmény kiegészítés, ami nem tudom mire jár, próba idő alatt is jár-e, esetleg csak alapvizsga után jár...

2017. máj. 23. 09:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az építész szakmát ugyan nem ismerem, de egy nagy cégnél is 8 óra a 8 óra és akkor veszed ki a szabit, amikor akarod. A fizetés viszont sokkal jobb, mint közszférában!
2017. máj. 24. 08:35
 12/16 A kérdező kommentje:
A 8 óra az 8 óra+1 óra ebéd szünet, tehát 9 órát tölt el az ember az életéből. Itt a 8 órában benne van az ebédszünet. (törvény szerint egyébként is 6 órát meghaladó munkavégzés esetén 20 perc szünet jár, csak ezt valahogy minden munkáltató elfelejti... arról nem is beszélve hogy építészeket sokszor nem alkalmazottként foglalkoztatnak, hanem egyéni vállalkozóként dolgoztatják őket, mert kevesebbet kell adózni.. de aztán kevesebbet is kap vissza az ember az államtól pl ha elmegy szülni... Tudom rossz szakmát választottam, de a kedves kormány tandíj visszafizetős rendszerében ha egyszer elkezdett valamit az ember nincs menekvés...)
2017. máj. 24. 08:59
 13/16 anonim ***** válasza:

A 11-esnek:

Látszik, hogy az építész (főleg építőipart) nem ismered. Itt jó céghez kell kerülnöd, hogy a 8 óra tényleg 8 legyen.

Én is az építőiparban dolgozom, továbbá ismerek rengeteg építészt illetve építőmérnököt. Az esetek 80 %-ában a napi munkaórák száma a 10 órához közelít.

2017. máj. 27. 10:12
 14/16 A kérdező kommentje:

Aki esetleg később kíváncsi rá havonta bruttó 186.400 Ft +évi nettó 200.000 Ft cafetéria + munkába járás során keletkező utazási költség 90%-ának térítése + évi 12 alkalommal 50%-os kedvezmény buszra/vonatra.

(az önkormányzat eltérítheti a fizetést kedve szerint, szóval lehet ennél több is)

2018. jan. 3. 14:19
 15/16 anonim ***** válasza:

Munkába járáson kívül ez max 140 nettó. Én nagyon gáznak érezném, ha 25 körül ennyiből kellene építenem a jövőmet. Ebből még kocsit sem egyszerű venni, nem hogy lakást.

Te nem gondolod így? Pláne 5 év egyetem után.

2018. jan. 3. 17:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha otthon lakik, vagy kapott/örökölt lakást, akkor azért ki lehet ebből jönni vidéken. De valóban nincs arányban a fizetés az egyetemen eltöltött idővel és a tanulmányok nehézségével.
2018. jan. 3. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!