Ez egy általános Magyar "betegség"?
Röviden, igen.
Divat lett itthon hazudozni, hogy nem pénzért dolgozol, hanem hivatásból. Ciki az, ha valaki deklaráltan azért csinál valamit, mert jól szeretne élni.
Programozó vagyok, napi szinten megy a bullshit duma, hogy innováció meg hogy nem pénzért kell dolgozni. Ezt el is hazudom, mert én alapvetően egy gerinctelen álszent emberek vagyok. És ezt vállalom is. Vagy érvényelülsz vagy nem. A nap végén az egyenlet egyszerű: Pénz az Isten.
Nem akarom idekeverni a politikát, de Lázárnak igaza volt amikor azt mondta, hogy "mindenki annyit ér, amennyije van."
# 1
Azért remélhetőleg nem csak a pénzért csinálod, közben meg rühelled a munkád, mint a szart. Mert akkor neked lesz rossz az életed.
Osztom első véleményét,én is programozó vagyok.
De mintha én írtam volna,persze bennem a kreatívítás is,meg problémamegoldás imádata,de a Pénz az Isten így van,jól esik,hogy szépen kifizetnek minket,hiába szeretem a szakmám ha csak 200k fizetnének és nem lehetne fejlődni akkor megette a fene az egészet.
A magyarok a hosszú évtizedek alatt hozzászoktak ahhoz hogy áron alul adják el a munkájukat. Ahogy az évtizedekig börtönben ülő rabnak is természetessé válik a börtönélet (intézményfüggőség) és a normális szabad élet lesz neki szinte ellenséges. Ha szabadlábra helyezik akkor vagy belezavarodik, vagy ösztönösen újra elkövet valamit hogy "haza" mehessen a börtönbe.
De visszatérve a bérekhez, a magyarok nagy része külföldön is kinyilvánítja azt hogy éhbérhez van szokva. Például úgy hogy a fizetéséért többet dolgozik mint a kollégái. Van fent valahol a YouTube-on erről film, amin látható hogy egy német húsgyárban dupla annyit és gyorsabban dolgozik a magyar mint a német kollégái, persze ugyanannyi bérért vagy az is lehet hogy kevesebbért.
Persze aztán megy a panaszkodás hogy nem lehet megélni idehaza. Azt már mindenki elfelejti hogy úrrá kellene lennünk az említett "intézményfüggőségen" és normális, Uniós szintű bért követeljen mindenki, akár összefogva. Ha ez a téma előjön akkor egyből a szegény ember vágja rá hogy akkor a cég tönkre menne. Ami perszte nem igaz. Könyvelő a testvérem és tőle tudom pontosan hogy a sikeres vállalkozó akár svájci bért is simán ki tudna fizetni. Hogy menne már tönkre egy nagy gazember sírköves? Aki minimálbérrel szúrja ki a munkásai szemét, miközben ő maga meg százmilliós bevételeket titkol el az állam elől. Ébresztő emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!