Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetne Japánba kijutni...

Hogyan lehetne Japánba kijutni dolgozni/tanulni nem túl drágán?

Figyelt kérdés
Szeretnék Japánban élni, de eddig nem találtam megfelelő lehetőséget. Néztem tanulási lehetőségeket, pl nyelviskolákat,de mind nagyon drága(fél év több millióba kerülne). De nekem munka is megfelelne, csak ki tudjak menni lakni Japánba.

2017. máj. 22. 12:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Tokio pl a vilag legdragabb varosa, nem biztos, hogy te odaakarsz menni, vagy ha megis, nagyon jo munkadnak kell lennie es jol beszelni legalabb angolul.
2017. máj. 22. 12:34
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt tudom. :) (amúgy se elsődleges cél Tokyō, bárhol jó csak Japánban legyen. )
2017. máj. 22. 13:31
 3/16 anonim ***** válasza:
33%
Egy újabb Japán fanatikus, naív tini lány. Japánba nem lehez csak úgy kiköltözni. Hála az égnek. És fogadjunk nem sokat tudsz róluk, csak amit az animékban láttál.
2017. máj. 22. 21:59
 4/16 A kérdező kommentje:

Igen,biztosan így van, hisz Te annyira ismersz.

Na mindegy, gondolom itt úgyse fogok értelmes válaszokat kapni. (Bár örültem volna ha beszólogatásokat se kapok,igazán megtarthatná mindenki magában, főként hogy én senkinek nem is szóltam be. )

2017. máj. 23. 08:37
 5/16 anonim ***** válasza:

Japánba magasan kvalifikált mérnökként, orvosként tudsz letelepedésit szerezni, szóval nézz körül mik az ottani hiányszakmák és tanulj. Sokat.

Ha japán cégnél dolgozol itthon, akkor is van valamennyi esélyed.

Vagy egyszerűbb házasság útján letelepedni.

A mangarajzoló, felszolgáló, fodrász, pszichológus, nem keresett tudományt tanító tanár munkákat felejtsd el, ilyenekre nem túl valószínű hogy felvennének.

2017. máj. 23. 15:00
 6/16 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az előző mondja. Meg ahogy az első említette, felsőfokú angol tudás is oké, de nyilván ahhoz is kell legalább alapfokú, inkább középfokú japántudás, és akkor angolt tanítani elmehetsz Japánba.

Bár van még egy reménysugár állítólag:

A japán falvak kiüresedőben vannak, állítólag ingyen házhoz lehet jutni, talán külföldieknek is, aki megműveli a földeket vidéken. Viszont a vidéki Japánban különösen magányos leszel, külföldiként, örökre... A japán ember sose engedi magához közel a külföldit, szociálisan viszonylag elszigeteltek, így élnek évezredek óta. És a legkevesebb, h minden társadalmi normát tökéletesen elsajátítasz és mindig betartasz, akkor nem üldöznek el.

És egy rossz hír:

ha a fenti tényezők nem játszanak be,

tehát nem vagy orvos, se mérnök, sem nemzetközileg elismert programozó, és nincs felsőfokúd angolból,

nem értesz a földműveléshez se, akkor még az odaházasodás se garancia, h munkát kaphass akkor se, ha japánból felsőfokúd volna, legalábbis hallottam már ilyen problémákról.

Nincs olyan, hogy odamész szerényen Japánba csicskának, mint pl Németországba gyári munkásnak havi 1200 euróért. Nem könnyen kap állást Japánban egy külföldi, legyen az segédmunka, vagy más.

Bár elvileg a házastárs eltarthatja a párját, viszont aki munkanélküli és nem háztartásbeli nő, azt ott különösen kinézik...

Teljesen más eset, ha pár hónapra odaköltözöl szocmunkásnak koszt+kvártélyért (egy szobában nyomorogni 10 másik külföldivel, fagyoskodni télen a tűz körül, és megsülni nyáron). Na meg ha turistának, vagy cserediáknak mész, a seggedet is kinyalják, de csak mert viszed a jó hírüket, és mert az csak átmeneti állapot.

2017. máj. 24. 22:25
 7/16 anonim ***** válasza:

Ja és még valami, erről a fél mondatodról eszembe jutott még valami:

"...pl nyelviskolákat,de mind nagyon drága(fél év több millióba kerülne). De nekem munka is megfelelne, csak ki tudjak menni lakni Japánba."

Eleve ha a fenti paraméterekkel rendelkezel mint esélyes külföldi, akkor is az induló tőke forintban minimum 2 millió! Hiszen lakást kell bérelned, kauciót fizetned, az első fizudig kajálnod, vészhelyzettel is számolni pl betegség, orvos, aztán mellékesen kötelező felszerelés, pl ottani mobilteló kötelező vásárlása, ottani bankszámla nyitása kötelező minimum összeggel, stb.

Még ami lehetőségről hallottam magyaroktól, de az is japánbeli hiányszakmák esetén:

nyelvész, kutatómérnök, orvostanhallgató stb ÖSZTÖNDÍJJAL -ha már van középfokúd japán nyelvből, és legalább alapfokúd angolból-, tehát pl magyarországi egyetemista, aki ilyen szakokon van, ösztöndíjjal, nagy nehezen, közel egy éves procedúra után esélyesen kijuthat Japánba tanulni, és akkor ez még csak továbbtanulási lehetőség, tehát még kérdéses, hogy csak a tanulás pár évére maradhatsz-e kint ,vagy kapsz-e közben és utána állást Japában...

2017. máj. 24. 22:33
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindkettőtök válaszát!

Utolsó neked meg plusz nagy köszönet a részletes leírásért!

És igen, a földműveléses részt leszámítva tudtam ezekről, "kicsit" megkell ugyan harcolni a kijutásért, de nem adom fel! (Lehet hogy hosszú évek múlva tudok csak kijutni, de annyi baj legyen, a lényeg hogy sikerüljön.)

Tényleg köszönöm a válaszokat! :)

2017. máj. 25. 12:19
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen, de javaslom mérlegelned, megéri-e az áldozat, valamint egy dolog tartósan kint maradni (ami kevés külföldinek adatik meg), vedd hozzá továbbá, hogy vajon jó lesz-e ott neked??

Magányos leszel LELKILEG, de ha erősen introvertált vagy, akkor ez talán nem gond számodra... Támogatva leszel bár az Állam által, meg lehetnek a munkád által összeköttetéseid, de lelkileg magányos leszel ott, kivéve, ha találsz ottani magyarokat, kínaiakat, koreaiakat stb.

Na de ha Japán miatt mész ki, akkor eddig talán oké...

Vagy a japán EMBEREK MIATT?? A japán ember örökké 3 lépés távot tart lelkileg a külföldiekkel számolj evvel. Kivéve talán házastárs, ha odaházasodsz.

Aztán ott van a magas páratartalom nyáron,

az izzadás tehát nem hűt, csak a legyező, meg a légkondi, és vajon edzett vagy-e erre?

Na meg arra, hogy télen nem fűtik fel a lakást a japánok! Inkább csak Hokkaido-ban! Bár állítólag a betonházakban már terjed mindenhol az eu, usa minta. De nem mindenhol. Ahol nem úgy fűtenek, ott a szoba közepén vagy valami technikával, vagy ősi módszerrel fűtik, kis gödörben, télen köré kucorodnak, a hátuk meg lefagy, de állítólag a városokban ez a megoldás már kezd eltűnni.

Rendszeresek a kisebb földrengések, és átlag 5 évente esélyesen át fogsz álni durvább földrengést is.

Kínából meg jön az egészségtelen porvihar, bizonyos szezonokban. gaz, többek között emiatt is hordanak maszkot gyakorta a japánok, koreaiak. De attól még egészségtelen.

Délen még mérnek egészségre ártalmas radioaktivitást Hiroshima, Nagasaki miatt, északon meg Fukushima miatt.

Ezeket mind gondol át.

Csak érintettem.

Még valami:

az ezredforduló óta -főleg usa hatásra- kezd megbomlani a merev, hagyományos japán társadalmi értékrend, ami egyfelől könnyebbséget, másfelől bizonytalanságot, nehézséget is hozott Japánba.

Erről már az ezredfordulón tudni lehetett, mutatok neked két rövid élménybeszámolót, kb 80 oldal az egyik, kb 50 oldalas a másik könyve az évtizedek óta Japán és Magyarország között ingázó japanológus professzor asszonynak, ezek legálisan letölthető digitális könyvtári könyvek, ingyenesen online is olvasható, le is tölthető mindkettő:

[link]

Sok más elég hiteles és hasznos infóról is értesülsz ebből a két rövid könyvből, bár nyilván akad benen, ami szubjektív benyomásról szó, ez Hidasi nem is tagadja. D az összkép tanulságos, hasznos annak, aki Japánba szeretne látogatni.

És minimum középfokú japán tudásod legyen addigra, amikorra letelepedni akarsz. Anélkül elveszel, mert alig látsz latin betűket, alig találkozol beszélt, írott angol nyelvvel, más nyelven meg szinte ritkaságszámban akad, aki beszél Japánban...

Turistának, cserediáknak kimehetsz pár hónapra, benyomásért, nulla japán tudással, de az teljesen más szitu.

2017. máj. 25. 18:57
 10/16 A kérdező kommentje:

Aha,köszi, természetesen átgondoltam már ezeket.

Bocsi,most így hirtelen nem is tudom ezekre válaszoljak e,vagy sem.... De azthiszem meglennék ott (ha meg mégse, csak visszaköltözöm ,ha annyira rossz, bár ezt nem tudom magamról elképzelni).

"introvertált" meg nem vagyok, de azt se bánom ha nincsenek barátaim. (Én inkább "fura" vagyok, de nem "introvertált". )

Igen, japánul picit már tudok (inkább az alap írás megy), most az angolt tanulom bőszen, majd "utána" (közben),akarom a japánt is elkezdeni. Meg amúgy is természetes számomra,hogy egy adott helyen tudni kell az adott nyelvet, fura mikor olvasom hogy itt meg itt él,de a mai napig nem tud megszólalni a nyelvükön,és pl orvoshoz nem mer elmenni emiatt...

Köszönöm szépen a könyveket is, pont ilyesmiket töltöttem le ma (talán más írótól),majd mindenféleképpen elolvasom őket, jól hangzanak!

Kedves vagy,hogy ezeket leírtad, de ez nem egy hirtelen feljött ötlet,plusz természetesen minden ilyesmit

átgondoltam már.

2017. máj. 25. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!