Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Négy hónap alatt úgy megtaníta...

Négy hónap alatt úgy megtanítanak programozni, hogy kapkodni fognak utánad a cégek, és minimum 200 ezret fogsz keresni nettóban. Lehetséges ez?

Figyelt kérdés

Ki a fene alkalmazna, egy szövőnőből négy hónap alatt átképzett "informatikust", mint egy diplomás programozót?

Főleg havi nettó 200 ezerért. Azon is csodálkoznék, ha ingyenmunkára felvennék.

2017. máj. 21. 21:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Én mint diploma nélküli programozó mondom hogy látszik hogy egy embernek nincs diplomája. Én jártam egyetemre, csak pénz miatt ott kellett hagynom. Magamtól tanulok, weblapokat is magamtól tanultam, de mégis hiányzik onnan némi tudás. Jól keresek, nem arról van szó hogy nem, de egy bizonyos szint felé már nem lehet menni, mert hiányozni fog a papír. Ezt minden diploma nélküli programozó/informatikus tudja, még ha el se ismeri. Munkahelyen is mondják hogy el kéne végezni ha van rá lehetőség. HR-esekkel mindig kijöttem, ők is hasonló véleményen vannak. Ha nincs papír, nehezebb előre is jutni. Mondta is az egyik HR-es, hogy volt is ilyen aki csak azért nem kapott +100 nettót és jobb pozíciót, mert nem volt papírja, a másiknak meg aki kicsit rosszabb volt nála, volt.

Én vissza is megyek egyetemre. És amúgy igen, sok minden van amit ott megtanulsz, hiába megy a szívatás és isten igazából sok tanár nem is tanít jól. Egyetemen is magadtól tanulod mondhatni ha csak rossz tanárokat fogtál ki mint én.

Sok interjún voltam, most megyek át másik munkahelyre ahol még többet fizetnek és olyan munkám lesz ami egyetemen egy szakirány. De látom előre hogy ebből problémák lesznek vagy 10 év múlva.

Bár mondjuk én nem is Mo-n tervezem leélni az életemet. Meg lehet nézni nagyobb cégeknél hogy egy adott munkában mennyire követelik meg a papírt. Intelnél ha jól emlékszem A-hoz fel se vesznek olyat akinek nincs phd-ja.

És jól írta itt előttem valaki, nem lehet 4 hónap alatt 7 féléves anyagot megtanulni, az egész szemléletmódot kialakítani. Kódolni meg lehet tanulni persze. Egyetemen volt hogy egy project feladaton 1 hetet gondolkoztam csak rajta hogy hogy is kéne megcsinálni és semmi mással nem is foglalkoztam. Ezt 4 hónapban? Kizárt.

El lehet jutni így is több százezres fizetésig, de de tényleg nagyon kényelmes életet akarsz élni és nem akarsz hátrányba kerülni, akkor diploma alap.

Lehet mondani hogy nincs igazam, de ha a cégnél 10/10 programozó egyet ért velem akkor elhihetitek.

2017. máj. 22. 12:22
 12/26 anonim ***** válasza:
Haverom, aki Angliában dolgozik programozóként és ha jól tudom, nem végezte az egyetemet (mert kiment dolgozni helyette), azt mondja, hogy szerinte teljesen felesleges a papír. Az egyetemi tanulmányai max. 5%-ban járultak hozzá a tudásához, mindent mást egyénileg tanult meg.
2017. máj. 22. 12:47
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem megkérdezheted hogy ha önvezető autót akarna programozni akkor mennyi eséllyel indulhatna egy ilyen interjúra. Vagy Machine learning-es pozíciókra. Vagy Mesterséges intelligencia pozíciókra.

Sokféle programozó van. Ha csak sima GUI applikációkat, weblapokat, backendeket írnék akkor én is elmondhatnám hogy 5%-át használom az egyetemi anyagnak, sőt annyit se.

Na mindegy is, kinek mik a tervei. Én nem érem be egy mezei programozó, esetleg középvállalat vezetői pozíciójával.

Gyors előrejutás = papír.

U.i.: én is ismerek aki olyat aki egyetemet otthagyva ment Angliába 1 milliós fizuval, de már hallottam olyanról is aki itthon keres diplomásként 1 millió pluszt infósként. Azért nem mindegy. Igaz, azt mondta hogy egyszer se néztek bele a diplomájába, hiszen csak az a lényeg hogy meglegyen. Azt se tudta már hogy hová rakta.

2017. máj. 22. 13:05
 14/26 anonim ***** válasza:
58%

Jól van 56%, nem kell a mese.

A diplomáddal kitörölheted a segged, tényleg csak arra jó, hogy a HR előtt verd a melled.

Egy jó 5 év és a diplomád egy többszörösen elavult fos lesz.

Sokkal többet ér az, ha folyamatosan képzed magad.

2017. máj. 22. 13:36
 15/26 anonim ***** válasza:

Érvek nélkül üres szavakat mondasz csak. Mondd el hogy az egyetemen tanultakban mi fog elévülni szerinted. És mi az ami szerinted nem :)

Aztán ha mondasz valami értelmeset a programnyelveken kívül akkor elolvasom.

2017. máj. 22. 13:47
 16/26 anonim ***** válasza:
77%

Látom, itt sok ember véleménye szerint a diploma az szart sem ér. Csak akkor ezt a gondolatmenetet ki lehet terjeszteni úgy, hogy semmilyen diploma nem ér semmit. Elég az érettségi, meg hogy képezd magad, minden területre. Pl. egy mérnöknek, orvosnak, gyógyszerésznek is simán. Hiszen úgysem az alapján dolgozik valaki, hogy mit tanult az egyetemen, az orvosok is nézd meg, kijárják, aztán utána mehetnek gyakornoknak meg rezidensnek, hát miért nem kezdik rögtön ezzel az érettségi után?

Az egyetem ad egy pluszt, egy általános tudást, egy szemléletmódot, kialakít benned egy olyan hozzáállást, hogy képes legyél új dolgokat megtanulni, legyen pl. kitartásod, tudj önállóan munkát végezni. Igen, vannak felesleges tárgyak az egyetemeken, de talán még ezek is hozzájárulnak az összképhez. Az meg, hogy kódolni nem tanítanak meg 100%-ban, nem az egyetem hibája, hiszen maga a kódolás már szakmunka, azt ne mondja nekem senki, hogy egy JAVA vagy egy C++ megtanulása egyetemi hatáskör.

Viszont az tény, hogy egyre több cégnél látom, hogy informatikai munkakörbe nem feltétlenül informatikus diploma az elvárás. Hanem pl. valami műszaki vagy természettudományos is elfogadott. Ez is azért azt sejteti, hogy nem feltétlenül a konkrét szakmai anyag ismerete a cél, hanem az, hogy legyen felsőfokú végzettséged. Ahogy írják is, az eredmények meg már végképp nem érdekelnek senkit.

2017. máj. 22. 13:49
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

13:

"Szerintem megkérdezheted hogy ha önvezető autót akarna programozni akkor mennyi eséllyel indulhatna egy ilyen interjúra. Vagy Machine learning-es pozíciókra. Vagy Mesterséges intelligencia pozíciókra. "

Nekem például van diplomám, de mesterséges intelligencia területre ugyanúgy nulla esélyem lenne, mivel nem a szakterületem, nincs hozzá tudásom. Amit az egyetem alatt tanultam anno róla, az semmire sem jó. Viszont ha valaki beleássa magát, akkor nem azon fog múlni, hogy van-e diplomája.

2017. máj. 22. 14:04
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

16:

"Az egyetem ad egy pluszt, egy általános tudást, egy szemléletmódot, kialakít benned egy olyan hozzáállást, hogy képes legyél új dolgokat megtanulni, legyen pl. kitartásod, tudj önállóan munkát végezni. "

Szerintem épp fordítva van. A legtöbb embernek inkább elveszi a kedvét a tanulástól az egyetem, ráadásul tévútra viszi, mert teljesen más felkészülni egy vizsgára, hogy ott visazaadd, amit kérnek, és más dolog úgy tanulni, hogy megértsd és alkalmazd. Szemléletmód meg sokféle van, szerintem épp az a szemléletmód, amit az egyetemeken át akarnak adni, öli meg az innovációt, a kreativitást, az önállóan tanulni akarást, önálló gondolkodást, stb., stb.

Abból meg hogy az informatika területén haszontalan a hazai felsőoktatás, nem következik, hogy az orvos képzés is haszontalan lenne.

2017. máj. 22. 14:09
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

"Az meg, hogy kódolni nem tanítanak meg 100%-ban, nem az egyetem hibája, hiszen maga a kódolás már szakmunka, azt ne mondja nekem senki, hogy egy JAVA vagy egy C++ megtanulása egyetemi hatáskör. "

A Java meg a C++ nem is, meg a konkrét technológiák sem, ellenben a ma alapnak számító programozási paradigmákat sem oktatják, amit oktatnak az meg elavult és eleve valami féle leíró elmélet, ami a gyakorlatban nem alkalmazható.

2017. máj. 22. 14:11
 20/26 anonim ***** válasza:
35%

17- Részben igazad van.

Mi se tanultunk sokat, de amikor egy olyan 750 ezer forintos AI kurzus bevezetőjét tanultam ami ingyenes, láttam hogy sok dolog szembejött, hogy jajj ezt tanultam egyetemen és ezt itt használják?? Nem is mondták.

Még ha az egyetemi rész nem is fedte le a teljes anyagot, volt egy nagy rálátásom az egészre.

Mint ahogy jól meg is fogalmazták előttem, adnak egy jó látásmódot, alapokat mindenhez.

Meg ha mélyebbre ásol akkor szembetalálkozol matematikai tételekkel, elektromosságtannal, fizikával, mindennel.

Persze ha ilyesmi témába mész bele.

De ha egy ilyen 4 hónapos kurzust végez el az ember, ezekhez köze sincsen. Elkezdi tanulni a száraz anyagot, hogy rálátása legyen az egész hátterére.

És ebben szerintem te is egyetértesz :)

Ebből is látszik hogy az illető aki szerint 5 év múlva elévült többszörösen a diploma hogy nem szedett fel semmi tudást egyetemen, ami vagy azért van mert soha nem is járt, vagy csak ott ült melegedni.

Mert az elektromosságtan aztán nem fog 5 év múlva elévülni, matematika se fog, a filozófiai dolgok se fognak, közgazdaságtani rálátás se, fejlesztési opciók, algoritmusok stb..

Ha csak nem valami új tudóssal állunk szemben aki 5 éven belül minden ágazatban forradalmasít valamit, akkor szeretném még mindig várni az írását.

4 hónapos kurzuson + magadtól programozni tanulsz, egyetemen mérnöki szemléletmódot tanítanak 3,5 évig tudományok mellett.

2017. máj. 22. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!