Felmerült, hogy a barátommal, aki az EU-n kívülről származik, összeházasodunk, hogy munkát vállalhasson itt vagy az EU-ban máshol. Mennyi időnek kell eltelni, hogy bizonyos jogokat szerezzen?
Utána biztos hogy sose látnád, Arról nem is beszélve , ha te idővel férjhez akarnál menni , hát nem tudsz emiatt. Mert ő biztos nem akar utána már elválni, mert az ő érdeke nem az ami a tied.
Gondold ezt meg jól, mert csak kihasznál téged, és amit lehet nem tudsz még, majd jöhet sokféle követeléssel feléd. Még meg is zsarolhat.
érdekházasság lenne abból a szempontból, hogy vállalhatna munkát (elképzeléseim szerint, de nem találok konkrét jogi alátámasztást). ahogy írtam, A barátom. együtt élünk, és ha megvalósul, akkor nem fogok tőle pénzt kérni. pont azt szeretnénk elérni, hogy ne kelljen (sokat) fizetni a munkavállalói engedélyért. most tanulmányi tartózkodási engedélye van, és szeretne dolgozni.
utolsó, köszönöm az intést, jószándékúnak tűnik a bejegyzésed. én sem szeretnék galibába keveredni, vagy előre nem látott kötöttséget vállalni, és most próbálom felmérni, mi mivel jár. az, hogy valaki magyar, sem garantálja, hogy nem talál ki valami őrültséget, amire te nem gondoltál, és emiatt rosszul jársz.
talán félreérthetően tettem fel a kérdést. azért így fogalmaztam, mert szeretjük egymást, és én nem szeretnék házasodni mégsem. senkivel, később sem. ez lenne az egyetlen célja.
Milyen állampolgár pontosan? Mert lehet, hogy simán kap munkavállalási vízumot, ehhez viszont szerződés is kell.
Amúgy, ha összeházasodtok, akkor 95%, hogy kap tartózkodásit, bejegyzett élettárs is elég lehet.
Amúgy a BÁH az illetékes és a 2007 II. tv az érintett jogszabály ill ennek a végrehajtási rendelete
köszönöm szépen!
egyiptomi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!