Határozott idejű munkaszerződés hogyan szüntethető meg azonnali hatállyal?
Egy ruhaboltba vettek fel határozott idejű (3 hónapra szóló) munkaszerződéssel 20 órás részmunkaidőbe. Előtte diákként dolgoztam ugyanitt. Ez az első úgymond rendes munkám, szóval nem igazán vagyok tisztában a felmondás menetével, ezért is kérem most a segítségeteket.
A munka mellett végzős egyetemista vagyok. Mielőtt felvettek volna, a munkahelyen azt ígérték, hogy képesek és hajlandóak lesznek összeegyeztetni a munkát az iskolai kötelezettségeimmel (órára járás, vizsgák, záróvizsg és az előtte való felkészülési idő biztosítása).
Sajnos a munkahelyem most húzza a száját a vizsgák miatt és olyan beosztásba raknak, hogy nem tudok, ami nem engedi meg, hogy megfelelően felkészüljek a vizsgákra, vagy egyáltalán el tudjak menni rá.
Mivel nem valósult meg, amit szóban beígértek, úgy döntöttem, hogy inkább felbontom a munkaszerződést.
A fentiek alapján első sorban a következőkre lennék kíváncsi:
1. Mi a menete a határozott idejű munkaszerződés azonnali megszüntetésének?
2. A felmondólevélbe mit kell írni? (esetleg példaszöveg hol található?)
3. Ha kell indokolni a felmondást, akkor az elég nyomós indok-e, hogy az iskolai kötelezettségeim ellátása és a munka ellátása nem összeegyeztethetővé vált?
4. Ha nem szüntethető meg azonnali hatállyal a munkaviszony az esetemben, akkor a rendes felmondás szerinti felmondási időtől eltekinthet-e a munkáltató, ha igen, akkor ezt hogyan tudom érvényesíteni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!