Spórolás? Hogyan?
25 éves nô vagyok és egyszerûen nem tudok a pénzzel bànni.
Valahogy mindig elfogy. Pedig sosem veszek dràga dolgokat. Nincs szenvedélyem ami pl sokba kerülne vagy mint a nôknek cipô vagy tàska mània,semmi ilyesmi.
Legtöbbször élelmiszert veszek.
Màr pròbàltam hogy odaadom a pàromnak a bankkàrtyàmat és hogy csak akkor 'kèrem' el ha nagyon szükséges. De akkor viszont rosszul éreztem magam hogy semmi pénz nincs nàlam.
Tudnàtok tanàcsot vagy 'taktikát' mondani hogy tudnék gyűjtögetni,félre rakni?
Köszönöm a válaszokat,
#9-s vàlaszòlò.
Ez az összeg (520€) ez màr qvàzi az enyém. Minden ki van fizetve.
szerintem az is fontos, hogy mire akarsz spórolni, van-e célod.
én is hasonló helyzetben vagyok...csak nekem mondjuk értékelhetetlenül kicsi a fennmaradó összeg.
tavaly például autóvásárlás volt a célom, és tökéletesen működött a dolog, raktam félre a pénzt.
most megvan az autó, és miután kifizetem a havi kiadásaimat, plusz az autónak a dolgait(kitűztem, hogy maximum 1x tankolok), marad egy 20-30ezer Ft-om, és ilyenkor jön az, hogy mit is csináljak vele...és végül ott köt ki, hogy na akkor gyerünk el autózni egyet, és múltkor is elmentem Csehországba csak úgy...
most viszont megint félre van rakva már egy 2-3 havi összeg, mert kell az autóra 1-2 dolog...szóval szerintem ha van cél konkretizálva, az egy jó visszatartó erő.
Az önmagában, hogy csak el akarom rakni a pénzt, nem az, mert vagy azt érezzük, hogy gazdátlan ez a pénz, nincs amire gyűjtök, vagy azt, hogy amire szükség lenne(mondjuk saját lakás), az meg belátható időn belül úgysem jön össze ennyi félrerakható pénzből, és akkor szépen folyik ki a kezünkből :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!