Új munkahelynél örülnöm kéne?
Eddig nagyon rosszul kerestem a végzettségemhez képest 3 évig. Nagyon lepukkant körülmények között kellett dolgozni, de a munka alapvetően laza volt, és olyan munkát csináltam, ami nekem is jó volt.
Most a konkurenciához mentem át, ez egy multi cég, több a fizetés, emberibb kivitelű a munkakörülmény, de mégis kilátástalanságot érzek
mert kényelmetlen feladatokat fogok kapni
kényelmetlen, hogy még annyiban sem rugalmas a munkaidő, hogy akkor menjek enni amikor akarok
nincs hozzáértő fönök
mérnök karriertől nem ezt várna az ember...
Multiknal mar csak ilyen a mernokok elete. Sajnos a szakemberket nem sokra tartjak, csak a sok ilyen-olyan felvezeto managert, akik tulajdonkeppen a bullshit-elesen meg a vetitesen kivul semmihez sem ertenek, csak megigernek fut-fat mindenkinek, persze lehetetlen hataridokkel, ugy, hogy gyakran mar tegnapra is keso.
Te meg szivhatsz azzal, hogy kitalald helyettuk, hogy tualjdonkeppen mit is akarnak, es azt hogyan lehet megcsinalni...es persze utana meg is kell csinalni, mert fontos. Ez is top 1 prioritas, mint a masik 6 project amin dolgozol.
Nem tudom, az ilyesmi orommel tolt el barkit is? :D
Egy ideig talan, meg erzi az ember benne a kihivast, feszegeti a hatrait, hogy mennyi mindenre kepes, es rengeteg tapasztalatot szerez. Kezdo mernokkemt szerintem azert jo, de egy ido utan valoban belefasul az ember...
Sajnos 28 evesen ertem el h olyan munkam legyen mint a kezdoknek.
Persze elotte sem volt rossz munkam csak nagyon szarul fizetett...es elmentek az emberek...nem kellett volna nagyon sokkal jobban fizessen de a tulajdonosnak elvei voltak
4-es sarkít, de igaza van. Multinál az dolgozzon, aki:
- szereti a pörgést, a nyüzsgést
- feltalálja magát, talpraesett típus, jól kezeli a fejetlenséget
- izomból bele tud sz*rni a dolgokba, ha szükséges, és nem akad ki olyasmiken, amik kívül esnek a hatáskörén
- jól, akár kiemelkedően jól akar keresni, modern munkakörnyezetben
- ambiciózus és extrovertált, harsány jellem
(én is ilyen külföldi, mocskosbrüsszel multinál vagyok :D)
Milyen terület ha szabad tudni?
Egyébként ezt a kérdést olvasva megint megerősítette bennem, hogy nem feltétlenül kell a multikhoz futni. Én is mérnöki területen dolgozom, és sajnos az én végzettségemmel, tapasztalatommal, nyelvtudásommal alul vagyok fizetve, sokkal jobb béreket tudnék kérni más cégnél, főleg multinál. Mégsem érzem azt hogy váltanom kéne. A jelenlegi helyemen szakmailag fejlődök és sokrétű, változatos dolgot csinálok, normálisak, rugalmas a munkám, a munkaidő, a hatáskör, stb. Sok ismerősöm aki meg multinál üldögél, lehet hogy bruttó 100 akár 200 ezerrel is többet visz haza mint én, mégis ahogy hallom a sztorikat nagyon unalmas feladatokat csinálnak, és nyilván ők az 1000 mérnökből az 1 db aztán szevasz..
Na most ezzel tudom hogy nem sokat segítettem, csak leírtam :D
4-es nem csak a multik.:(
Közszférában dolgozom egy kutatólaborban,ugyanez megy.A PI mindent igérget a külföldi kollaboráns laboroknak,betrathatatlan határidőkkel,aztán mindenki bekerül a publikációba csak az nem,aki a konkrét kisérlettel ott szívott napi 10-12 órában és még sorolhatnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!