Az alábbi esetben mi a jó válasz az állásinterjún arra a kérdésre, hogy miért szeretnék munkahelyet váltani?
Minden oké a munkahelyemmel, szeretek itt dolgozni. Egyedüli ok a váltásra, hogy iszonyúan alul vagyok fizetve. A béremet meg nem akarják megemelni a reális szintre.
Az a gond, hogy ha ezt akár mennyire finoman is elmondom, azt gondolhatják, hogy majd tőlük is lelépek, ha kapok egy kicsit magasabb ajánlatot.
„Jelenlegi feladatkörömet ellátva úgy érzem, hogy nem használom ki maximálisan a képességeimet és szeretnék egy olyan feladatkört, amelyben kihívást jelentő feladatokkal találkozom, és amelyben van fejlődési, tanulási lehetőség számomra.”
Kedves Ágnes!
Az a bajom ezzel, hogy ez nagyon nem igaz. Hazudni pedig semmiképpen sem szeretnék. Teljesen meg vagyok elégedve a munkahelyemmel. A feladatok kihívást jelentenek, tudok fejlődni, stb...
Tényleg csak a fizetésemmel van a baj. Elég alaposan utánajártam a dolognak, és az én szakmai tapasztalatomnak, tudásomnak megfelelő bérsáv legeslegalja is 55%-kal magasabban kezdődik, mint a mostani bérem.
"Nem javaslom, hogy a bérre hivatkozz ennél a kérdésnél. Még akkor is, ha így van. Azt a hatást kelti, hogy neked csak a pénz számít és egyik munkáltató se akar ilyen munkavállalót."
Én csak egy reális bért szeretnék, amiről azt gondolom, hogy nem nagy elvárás a részemről. A cégünknél az adott szakterületen (kb 20 ember közül) a legjobb szakembernek számítok.
11.: Egyébként én sajnos álláskereső vagyok, pontosabban munkanélküli -szellemi szabad foglalkoztatású-, vagy ahogy akarjátok...
Bevallom, ha jó a munkahelyed és szakmailag is jó, fejlődsz is, csak kevés a fizetésed, én elgondolkoznék, hogy az a cég, aki kiszemelt magának és nagyobb bért ígér, cserébe mit vár el?
Mert, ha hazugságot, akkor nem váltanék.
Nem motivál az új munkakör?
Ez nekem is gondom, nagy százalékban a kevés meghirdetett állás között csomó olyan kezdő állás van, ami király, hogy van, de nem motivál engem.
Viszont el kellene kezdeni élni, szakmában dolgozni, lassan már mindegy mit.
Ugyanakkor a motivációs kérdéseken valahogy át kellene jutni...
Mert ha már ott lennék, a mostani helyzetnél sok minden jobb és az is lehet, hogy ráeszmélek, hogy mégis van benne valami érdekes a sok napi rutin mellett!
De ha nincs, a saját család, élet vagy új hobbik ugyanúgy motiválnak.
Én azt szoktam mondani, hogy holnap reggel kezdenék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!